foto: posnetek zaslona
Ob 17. uri se je danes, v ponedeljek, 29. januarja 2024, preselil v Jezusovo in Marijino naročje pater Polikarp Brolih, sporočajo frančiškani z Brezij. 
Sam je zapisal: “Vemo od kod smo, in vemo, da je naše življenje določeno za končno srečanje z Bogom, ki je ljubezen. Naša pot k Bogu, torej ta leta, ki jih živimo, naj bodo napolnjena s to dobrohotnostjo.”
“Spočijte si pri Jezusu in Mariji, ki ste ju tako ljubili in vse ljudi vabili k njima. Prosite za nas, da se ju še bolj oklenemo v vsakdanjem življenju. Počivajte v miru,” so še zapisali.

Rodil se je s krstnim imenom Anton 5. decembra 1923 v Zgornji Beli, župnija Preddvor. K frančiškanom je vstopil 1. septembra 1939, tik pred drugo svetovno vojno, takrat je dobil ime Polikarp. Leto noviciata je preživel v Kamniku, čas študija pa v Ljubljani v samostanu na Prešernovem trgu do leta 1951. Slovesne zaobljube je naredil 1. januarja 1949 in 18. decembra istega leta prejel mašniško posvečenje po rokah škofa Antona Vovka. V centru Ljubljane je ostal kot kaplan do leta 1951, vendar je v tej župniji dejansko deloval kar pol stoletja. Med letoma 1974 in 1983 je bil provincialni minister Slovenske frančiškanske province sv. Križa in nato ponovno med letoma 1992 in 1998. Krajši čas je deloval v Nazarjah in od leta 2007 na Brezjah. Nastopil je tudi v TV oddaji Pričevalci. 

Petega decembra lani je praznoval sto let.

G. B.