foto: Pixabay
V Varšavi je od 19. do 22. septembra potekala konferenca Cerkva Srednje in Vzhodne Evrope z naslovom Naše skupno poslanstvo zaščite Božjih otrok. Dogodka so se v imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) udeležili njen predsednik in ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, s. mag. Magda Burger ND ter psihoterapevtka mag. Špela Tušek.

Na konferenci v Varšavi je bila kot uradna novinarka Radia Vatikan in Vatican News Johana Bronkova, novinarka češke sekcije Radia Vatikan, ki je s tremi udeleženci iz Slovenije, nadškofom Stanislavom Zoretom, s. Magdo Burger in psihoterapevtko Špelo Tušek napravila intervju.

Na vprašanje Bronkove, kaj je bilo storjeno na področju zaščite mladoletnih v Cerkvi v Sloveniji, je naprej odgovoril nadškof Stanislav Zore. Nato je s. Magda Burger spregovorila o tem, kar jo je na konferenci nagovorilo in kje vidi, da smo v Cerkvi v Sloveniji glede zaščite mladoletnih. Zadnja je o tem spregovorila psihoterapevtka Špela Tušek.

Na naslednje vprašanje Bronkove, če so kakšne možnosti regionalnega sodelovanja na tem področju je odgovorila s. Magda Burger.

V pogovoru za radio Ognjišče pa je nadškof Zore med drugim povedal, kje je v obravnavi žrtev spolnih zlorab naredil napako. Kot je dejal, je bila napaka v tem, da je sprejel več žrtev hkrati.

Pogovor radia Vatikan z udeleženci konference v Varšavi si lahko poslušate TUKAJ.

Pogovor z murskosoboškim škofom dr. Petrom Štumpfom pa si lahko preberete TUKAJ.

Vir: Vatican News

C. R.