Ralph Martin (foto: Youtube / posnetek zaslona)

Ralph Martin je predsednik misijonske organizacije Renewal Ministries. Je reden gost v ameriški tedenski katoliški televizijski oddaji The Choices We Face (Izzivi, s katerimi se soočamo) in na radijskih programih, ki se predvajajo po vsem svetu. Iz teologije je doktoriral na Papeški univerzi svetega Tomaža (Angelicum) v Rimu in je profesor in direktor podiplomskih teoloških programov o novi evangelizaciji v semenišču Sacred Heart v nadškofiji Detroit.

Papež Benedikt XVI. ga je imenoval za svetovalca Papeškega sveta za novo evangelizacijo, imenovan je bil tudi za svetovalca izvedenca škofovske sinode o novi evangelizaciji. Ralph Martin je avtor številnih knjig, med katerimi je najnovejša A Church in Crisis: Pathways Forward (Cerkev v krizi: pot naprej), nato The Fulfillment of All Desire (Izpolnitev vseh želja), The Urgency of the New Evangelization (Nujnost nove evangelizacije) in Will Many Be Saved? (Ali bodo mnogi rešeni?). Ob izvedbi velikega evangelizacijskega dogodka V ognju Duha leta 2001 v Sloveniji je s pomočjo misijonske organizacije Renewal Ministries Katoliška karizmatična prenova izdala in prevedla tudi nekaj njegovih knjižic: Blagovest evharistije, Čudovita svoboda, Upanje – tudi zame?, Ali me Bog res ljubi?.

Z ženo Anne imata šest otrok in šestnajst vnukov. Živijo v Ann Arbor v Michiganu.

V soboto, 24. aprila, je preko spleta sodeloval tudi v dogodku, ki so ga organizirali Krščanski možje Slovenije. Na tem dogodku je govoril o prerokbi iz leta 1976: “Sin človekov, ali vidiš mesto, ki propada? Si pripravljen videti vsa mesta uničena? Si pripravljen videti propad celotnega ekonomskega sistema, na katerega se sedaj tako zanašaš? Propad, ko denar več ne bo imel nobene vrednosti in te ne bo mogel več vzdrževati?

Sin človekov, ali vidiš zločine in brezzakonje na tvojih ulicah in v tvojih mestih ter ustanovah? Si pripravljen videti popolno brezzakonje in kaos, kjer zate ne bo nobene zaščite, razen tiste, ki ti jo bom jaz dal?

Sin človekov, ali vidiš državo, ki jo ljubiš in v kateri proslavljaš zgodovinske mejnike – kako z nostalgijo gledaš na njeno zgodovino? Ali si pripravljen videti stanje, ko države več ni – ko ni več države, ki bi jo lahko imenoval za svojo, razen tiste, ki ti jo dajem kot svoje telo? Mi boš dovolil, da ti prinesem življenje v svojem telesu in samo tam?”

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Videoposnetek njegovega nastopa in pogovor pa si lahko ogledate spodaj:

C. R.