Švicar ali Švicarka? To "oné" se imenuje Nemo. (foto: dpa / STA)
Kakršen kult – takšna »kultura«: krščanska, islamska, budistična, ateistična, potrošniška, satanistična …
Med zgoraj omenjenimi kulturami je razlika. Besede imajo svojo moč. Iz izkušnje vemo, da ni vseeno ali smo deležni blagoslova (dobre besede) ali prekletstva (slabe besede). Ni vseeno ali druge blagoslavljamo in jim želimo dobro ali pa jih preklinjamo in jih želimo uničiti. Naša naravnanost ima posledice za nas in skupnost.
Pesem Evrovizije je najbolj spremljano glasbeno tekmovanje v Evropi. Letos na tekmovanju, ki poteka že 68-ič, tokrat na Švedskem, sodeluje 37 držav. Na osrednjem evropskem glasbenem tekmovanju, ki ga prenašajo evropske televizijske postaje, je prisotna tudi diaboličnost, satanizem in okultizem. Ta sporočila prihajajo v naše domove in normalizirajo satanistične simbole ter pekel. Vse to postaja za »mase« nekaj normalnega, vsakdanjega in sprejemljivega.
Tak je “Bambie Thug” iz Irske, ki tekmuje s skladbo »Doomsday Blue«. Zdi se, sodeč po besedah, da pesem kliče na nas prekletstvo. Pesem se začne in konča z besedami »Avada Kedavra« (smrtonosno prekletstvo; »uničiti«). Izraz se je razširil po zaslugi sage o Harryju Potterju, a ima veliko starejše korenine. Pesem se nadaljuje: “I speak to destroy« (Jaz govorim za uničenje).« »Through twisted tongues, a hex deployed on you«. Kaj pomeni beseda »hex«? Po eni izmed razlag je čarobni urok, ki naj bi povzročil škodo. Npr. čarovnica lahko princa spremeni v kokoš. Nas hoče Evrovizija spremeniti v »kokoši«? Je skozi zvite jezike in besede na nas vrženo prekletstvo? Bo zgoraj omenjena satanistična pesem celo zmagala na festivalu?
Sprašujem se, kako naj se na to dogajanje odzivamo kristjani, ki smo tudi sami podvrženi urokom in medijski propagandi. Zaščiti nas lahko le poglobljena vera, molitev, blagoslavljanje in obhajanje sedmerih zakramentov. Koren besede »evharistija« je »hvala«. Ne bojmo se! Jezus pravi: »v mojem imenu bodo z rokami dvigali kače, in če bodo kaj strupenega izpili, jim ne bo škodovalo« (Prim. Mr 16, 18).V življenju prihajamo v stik z vsakovrstnim zlom, ki pa nas ne more streti, če zaupamo v Gospoda. Danes živimo v »kulturi smrti« in to kulturo pijemo ter dihamo. Mojzes je prijel kačo in ta se je spremenila v palico, ki mu je bila v pomoč. Bogu hvala tudi za vse provokacije, ki nas spodbujajo k še večji gorečnosti za slavljenje Boga.
Bogdan Vidmar
vir: Facebook