foto: Pixabay

“Opozarjamo, da bomo na volilno nedeljo poostrili nadzor nad kršitvami. Da bomo imeli opazovalke in opazovalce v cerkvah,” župnikom grozi sindikalistka Tea Jarc. Delo zloglasne Udbe bodo tokrat opravljali kar mladi aktivisti iniciative Glas Ljudstva. Vohunjenje za katoliki v cerkvah je študentom na FDV pred leti naložil že Igor Lukšič, kar je sprožilo oster odziv, poroča Nova24tv.

Medtem ko bi Nika Kovač z enim samim zakonom likvidirala vsa srčna prizadevanja vlade Janeza Janše za malega človeka, je sindikalistka Tea Jarc za 24ur zagrozila s partijskimi metodami nadzora nad duhovniki, ki bi si na volilno nedeljo slučajno drznili preveč zvesto opravljati svojo dušpastirsko službo … Tea Jarc “fatve” ni izdala za druge veroizpovedi, temveč zgolj za katolike, kar je še en primer kristjanofobije v naši državi.

Napovedi spominjajo na izjave Marcela Štefančiča na javni tribuni – “Jebeno več nas je, kot njih, njih je samo ene par in vemo točno kateri so …” Človeka kar stisne v želodcu … In če dodamo vzklike, ki že leta polnijo tako komentarje pod spletnimi novicami kot stene ljubljanskih in drugih ulic v slogu “še premalo smo vas”“fojbe morajo bit polne” ali pa “klali smo vas leta 1945, klali vas bomo danes”.

Zadnja bitka Kučanove generacije
Diši po zgodnjih letih 2. svetovne vojne in Varnostno-obveščevalni službi. Kot kaže, zadnji partijski šef Milan Kučan res ni govoril tja v en dan, ko je dejal, da bodo te volitve morda “zadnja velika bitka njegove generacije”? Spomnimo, da agresivna levica uničuje plakate pomladnih strank po celotni Sloveniji in izvaja najbolj agresivno v zgodovini naše države, ki je zaenkrat še svobodna, napovedi nevladnikov pa napovedujejo, kam se bo družba pomaknila, če trezen del Slovencev ne bo šel na volišča in jih ustavil. Volilna glasovnica je edina pot v normalnost, sicer sledi kaos.

Več si lahko preberete TUKAJ.

In komentar našega uredništva?

Če bi levi nevladniki pozorno spremljali medije, bi lahko zasledili, da je Slovenska škofovska konferenca svoje stališče do volitev objavila že prejšnji teden. Tako da kaj bistveno novega v cerkvah ne bodo izvedeli. So pa takšne napovedi levih nevladnikov zelo simptomatične – sami so s tem potrdili, da želijo nadaljevati “svetla izročila” svojih prednikov iz Službe državne varnosti oz. Udbe, ki so prav tako redno špijonirali po cerkvah.

Napoved, ki jo je zapisala Tea Jarc, je dejansko bizarna že s stališča zakonodaje. Le kakšne kršitve bi se lahko dogajale v cerkvah? Vrhovno sodišče je že pred nekaj leti razveljavilo sodbo zoper mariborskega lokalnega politika, ki naj bi kršil volilni molk z objavo na facebooku. S tem je sodišče tudi razvilo novo interpretacijo kršitve volilnega molka, saj to velja le za stranke in kandidate, ne pa za navadne državljane, če izrazijo svoje mnenje, koga bodo podprli na volitvah.

Tudi če bi se Jarčeva sklicevala na sedmi člen ustave, ki med drugim (!) govori o ločitvi verskih skupnosti in države, je jasno, da je to ločitev v devetdesetih letih dovolj dobro razložil eden od tvorcev slovenske ustave dr. France Bučar, ki je omenjal anahronistično pojmovanje ustavne ločitve v smislu izločitve. Moderna država namreč temelji na ločitvi med državnimi institucijami ter civilno družbo, v slednjo pa spadajo tudi verske skupnosti. Zato je pravzaprav posebna omemba ločitve verskih skupnosti od države nepotrebna. Še manj pa je potrebno nekakšno nadziranje tovrstne “ločitve” v duhu udbovske špijonaže, kar kaže na velik strah v vrstah tranzicijske levice in njenih civilnodružbenih podaljškov ter tudi njihove pretenzije k uvajanju policijske države v primeru zmage tranzicijske levice na volitvah. Skratka, še en razlog več, da se kristjani odločno upremo tovrstni politiki in podpremo stranke pomladnega tabora, torej SDS, NSi in Povežimo Slovenijo.

Nova24tv, G. B.