foto: Pixabay

Vsi, ki prakticirajo različne oblike okultizma, se prostovoljno podajajo v zasužnjenost zlim duhovom. Še posebej je zelo nevarno, da sprejemamo različne usluge bioenergoterapevtov, zdravilcev, kot tudi drugih oblik paranormalnega zdravljenja.

Zakaj? Prav različne vrste tehnik, raznih vaj in vzhodnjaških meditacij povečujejo energijo kundalini, kar omogoča odpiranje t. i. čaker v človeku. S tem vzpostavljamo stik z energijami, ki izvirajo od zla. Čakre so energijska središča. Po njih se človek odpira vodstvu zle duhovne moči, ki jo lahko uporablja pri raznovrstnih okultnih dejavnostih.

Pričevanje nekdanjega “zdravilca”

Joseph Marija Verlinde je bil rojen v Belgiji. Ko je dopolnil sedemnajst let, je zavrgel Kristusa in vse zakramente ter običaje verskega življenja. Ko je zaključil študije in napravil doktorat iz nuklearne kemije, je odpotoval v Indijo. Tam je bil štiri leta. V hinduističnih ašramih je podnevi in ponoči prakticiral različne tehnike meditacij, vadil je jogo, recitiral mantre. In vse to je počel z namero, da doseže spoznanje Boga. Vendar tam vseeno ni našel tega, kar je iskal. On se tega tako spominja: “V času dolgih meditacij, se je velikokrat zgodilo, da sem videl neko specifično notranjo podobo preden bi »izstopil« iz tega meditativnega stanja. Videl sem podobo zelo žalostne žene, ki pa je bila nadvse lepa in je gledala vame z neizmerno nežnostjo. Vsakokrat sem bil zelo začuden in sem jo vprašal: »Kdo si ti?« Kadarkoli sem ji postavil to vprašanje, so ji tekle solze po licu in je počasi izginila. Ko sem se kasneje spreobrnil, sem doumel, da je bila to Brezmadežna Devica Marija, ki mi je poizkušala dati znamenje. Znamenje trpeče Matere, ki vidi in ve, da njen otrok »odhaja«, da se izgublja. Ona spoštuje njegovo svobodo in mu lahko da samo svoje solze. In zato mu lahko podari le svoje solze. Ko sem že kot duhovnik prvič prispel na Poljsko 1995 leta, sem se več časa zadržal v svetišču Mater Božje v Czestohowi. Kako zelo sem se začudil, ko sem se po češčenju Najsvetejšega takoj znašel pred milostno podobo Matere Božje.. In takoj sem spoznal to »zelo lepo ženo«, ki je prihajala k meni »na obisk«, ko sem bil daleč od Gospoda, v Indiji.” (J. M. Verlinde, Bog me je iztrgal iz teme, str. 6).

In ko se je Joseph Maria Verlinde vrnil iz Indije, je imel vse čakre odprte, kar je bila logična posledica ukvarjanja z jogo in vzhodnjaškimi meditacijami. In radiestezisti so to takoj opazili, ter mu predlagali, da naj pomaga ljudem, naj nanje polaga roke, saj ima v sebi »zdraviteljske« moči. Verjel jim je. Tedaj se še ni zavedal, da je to pravzaprav zlo. S pomočjo nihala je začel postavljati diagnoze.. Dano mu je bilo zelo jasno videti, kaj je v človeku bolno. Imel je darove videnja, ki delujejo izven zmožnosti čutil. Gre za neke vrste duhovne vizije (videnja).. Človek pride običajno do spoznanj s pomočjo čutil. Demoni in angeli pa kot čisti duhovi, oz. duhovna bitja lahko spoznavajo neposredno in v trenutku.

Verlinde je prav tako odkril, da lahko ozdravlja na dotik, oz. s polaganjem rok. Menil je, da ima Božji dar, po katerem bo lahko pomagal ljudem. Šele kasneje pa je z grozo v duši spoznal, da se ukvarjajo z okultizmom, dobivajo spoznanja, ki jim jih sporočajo demoni, ne pa angeli.

Ko se je spreobrnil, je vsak dan molil rožni venec in sodeloval pri sveti maši. Ko je »ozdravljal«, je opazil, da v njegovi notranjosti govori in deluje neko skrivnostno bitje. To je bila izkušnja t. i.  channelinga (kanaliziranja). Torej ni deloval on sam, pač pa je po njem deloval zli duh, ki ga je popolnoma vodil. To dejstvo je tudi Verlindea vznemirjalo. Vendar so ga mnogi, ki so prakticirali, tolažili, da po njem deluje prijazen, ozdravljajoč duh. Ko pa je Verlinde sodeloval pri sveti maši, je še posebej v času spremenjenja ta »dobronamerni« duh v njem začel strašno preklinjati. To je bilo za Vrelindea jasno znamenje, da sodeluje z duhom zla. Spoznal je, da se mora osvoboditi njegovega vpliva nanj in da mu odpove »gostoljubje«. Odločil se je, da gre k eksorcistu, ki je moral nad njim moliti celo vrsto molitev za osvoboditev, da se je lahko dokončno osvobodil njegovega vpliva. Ko se je tega osvobodil, je v istem trenutku »izgubil« vsa spoznanja, sposobnosti ozdravljanja in diagnosticiranja bolezni. Zanj je bilo to znamenje, da ozdravljenja, ki jih je izvajal, niso prihajala od Boga. Po tistem je Verlinde na univerzi v Lyonu osnoval skupino znanstvenikov, ki so proučevali, kaj se dogaja z ljudmi, ki se »izročajo« okultnim praksam, kako in če zares »ozdravljajo« in kakšne so posledice.

Prišli so do zaključka, da so ta ozdravljenja samo namišljena (prividna). Pri vseh osebah so se simptomi bolezni »premeščali« na druge dele telesa. Če torej grem k energoterapevtu, ali nekemu drugemu zdravilcu z namenom, da bi me ozdravil bolečin na nogi, se to zares zgodi in to takoj, čez nekaj tednov pa me začne močno boleti roka. In spet grem k njemu, ki me po »terapiji« »ozdravi« teh bolečin. Čez nekaj časa me še močneje zaboli glava, itd. Na ta način se začnemo vrteti v začaranemu krogu odvisnosti od zla in »osvajanja« zla vsega mojega telesa, duše in duha.

Zapomnimo si, da prakticiranje okultizma v katerikoli obliki omogoča zlemu duhu, da človeka popolnoma vodi in z njim manipulira. Posledice tega »vodstva« in manipulacije so tragične. Šele tedaj nastanejo resne bolečine in trpljenja na fizičnem, psihičnem in duhovnem področju, saj jih povzročajo sile zla. Po takih »terapijah« nas začnejo napadati samomorilne misli, svetoskrunske in pregrešne misli, prisile, da bi grešili na področjih, kjer doslej nismo, odpor do molitve in prejemanja zakramentov, žalost, depresije, različne zasvojenosti in grešne prisile, napadi zla, ki pogosto vodijo celo do obsedenosti. Vsak človek, ki koristi okultizem, in prejema »terapije« kateregakoli zdravilca, radiestezista, vedeževalca, maga in drugih okultistov, se odpira delovanju zlih duhov, tudi če se tega ne zaveda. Ti zli duhovi ga vse bolj »osvajajo« in ga uporabljajo, da jim služi. Če se pa oseba tega zaveda, namerno prelomi prvo Božjo zapoved in stori enega najtežjih – smrtnih grehov.

Povsem nekaj drugega pa je Božji dar ozdravljenja, ki ga prejmejo določeni člani cerkvene skupnosti z namenom, da se gradi Božje kraljestvo.

V Cerkvi je karizma ozdravljenja povezana z delovanjem Svetega Duha. On je Glasnik popolne zmage Jezusa nad Satanom, grehom in smrtjo. Sadovi Jezusove zmage so naslednji: izkušnja duhovnega veselja in radosti, miru, svobode,… Zaradi tega je najbolj pomembno, da človek duhovno ozdravi. To se zgodi v spravi z Bogom in v popolni podreditvi Njegovi volji. In če to privede do fizičnega ozdravljenja, je to najprej znamenje, da je oseba duhovno ozdravela. Najpomembnejše je torej duhovno ozdravljenje, ko nas Jezus Kristus osvobodi greha in njegovega vpliva na nas in nas ponovno najtesneje poveže z Bogom. Prav v zakramentu pokore – spovedi, ko gre za najbolj osebno srečanje z Bogom, ki je Ljubezen in Usmiljenje samo, se dogajajo največji čudeži, ki se nenehno ponavljajo. Tako pravi Jezus sv. Faustini Kowalski: »Če želite, da se zgodi čudež, ne potrebujete nekega napornega in dolgotrajnega romanja, niti ne potrebujete neke zunanje priprave, pač pa je dovolj, da z vero pristopite k nogam Mojega namestnika na zemlji (duhovnika) in pred njim izgovorite svojo bedo. Tedaj se zgodi največji čudež Usmiljenja v popolni obliki. Celo če bi vaša duša izgledala kot mrtvo telo in bi bilo po človeških merilih »oživljanje« popolnoma nemogoče in bi bila po človeško »izgubljena«, Bogu ni nič nemogoče. Čudež Božjega Usmiljenja popolnoma oživi dušo. Vi, ubogi grešniki, ki niti zase ne hrepenite po čudežu Božjega Usmiljenja, ga boste klicali zaman, ker bo tedaj že prepozno.« (Sv. Favstina, Dnevnik, 1448).

Okultizem je hud greh

Okultizem je Satanova religija. Ukvarjanje z okultnim je eden najtežjih grehov, ker prelomimo zvestobo Bogu in s tem Njegovi prvi zapovedi. Med okultne prakse štejemo: bioenergoterapevtsko zdravljenje, radiestezijo (uporaba nihala) magijske zakletve, spiritizem, uporabljanje hipnotičnega stanja za določanje diagnoze in za zdravljenje, kot tudi alternativne metode zdravljenja, napovedovanje prihodnosti, astrologijo (napovedovanje usode iz nebesnih znamenj), vedeževanje, napovedovanje usode iz kave, kart (še posebej tarot kart), črt na roki, praznoverje, razne druge metode »odkrivanja« prihodnosti, vzhodnjaške meditacije, vzhodnjaške borilne veščine, jogo, vero v horoskope, uporabo amuletov, nošenje Atlantidskega prstana in temu podobno.

Bolj kot zanikamo pravo vero, ali da slabi, ker izginja molitev, vera v Božjo besedo in prejemanje zakramentov, tem bolj ljudje postajajo naklonjeni praznoverju in okultizmu. Vsak, ki noče poglabljati povezanosti z Bogom, ali jo celo prekinja, si torej ne prizadeva, da bi rastel v veri in zaupanju v Boga, misli da bo našel več sreče v bogastvu, zadovoljstvu, gospodovanju (oblasti nad drugimi) in zdravju. In da bi mogli uresničiti te zamisli, se oklenejo okultnega, da bi jim pri tem pomagale skrivnostne, duhovne sile. Zato gredo po pomoč k napovedovalcem prihodnosti, vedeževalcem, astrologom, bioenergoterapevtom, čarovnikom, uporabljajo različne tehnike meditacij, asana jogo ipd. Prepričani so, da bodo tako lahko uresničili svoje želje in načrte. V precejšnjo pomoč so jim amuleti, talismani, pa razne kretnje, formule, rituali,… Vse to jim daje nadnaravno moč v obrambi pred boleznimi, prav tako pa tudi pred vsakršnim neuspehom. Tako mislijo, da bodo premagali kruto resničnost in prišli do izpolnitve svojih sebičnih želja.

S tem ko človek prakticira različne vrste okultizma, se oddaljuje od resničnega in pravega Boga, ki je absolutna sreča in se odpira skrivnostnim, demonskim silam. Te ga prevarajo z obljubami sreče, ki pa je namišljena, da mu bodo prav te skrivnostne sile prinesle težko pričakovano srečo. Posledica takšnega odpiranja tem silam je, da človeka popolnoma prevzamejo ter vodijo celo v obsedenost.

Poznamo mnogo primerov, ko so se ljudje lahko samo enkrat zatekli po pomoč k nekemu bioenergoterapevtu, vedeževalcu, napovedovalcu prihodnosti, da so potem zboleli za težkimi glavoboli, začeli so jih napadati razni strahovi, depresije, nespečnost, kot tudi duhovna vznemirjenja. Samo Jezus Kristus nas lahko na edini učinkovit način osvobodi in ozdravi posledic takih uničujočih vplivov. Le On ima za to učinkovito terapijo, ki je brezplačna. Da bi lahko to dosegel, potrebuješ najprej iskreno in skesano spoved, potem intenzivno molitev za osvoboditev vseh vezi, ki te vežejo z duhovi zla, s katerimi si se zvezal v okultnih praksah. Če je le mogoče, se je potrebno vsak dan udeleževati svete maše, pri njej dejavno sodelovati, prejemati sveto obhajilo, izročati Jezusu vsa svoja duhovna in duševna trpljenja ter telesna trpljenja, izročiti se Brezmadežnemu Srcu Device Marije, moliti sveti Rožni venec, pa Rožni venec Božjega Usmiljenja, ter brati in premišljevati Sveto Pismo.

Rad bi osvoboditev iz suženjstva duhovnim silam zla, rad bi ozdravitev duhovnih in duševnih ran? Za to je potreben čas in potrpljenje v prenašanju trpljenja. Šele tedaj postane težak položaj, v katerem se nahajaš, zate blagoslov in učinkovita ter intenzivna pot dozorevanja k svetosti. Če boš popolnoma zaupal v Jezusa, boš gotovo zmagal.

duhovnik M. Piotrowski, v: Ljubite drug drugega, št. 4, 2008.

Ljudem, ki se želijo popolnoma osvoboditi vpliva demonskih sil in biti popolnoma osvobojeni vplivov delovanja okultnih praks, priporočamo, naj izmolijo naslednjo molitev:

»Gospod Jezus, prosim Te, odpusti vse moje grehe, ko sem se zatekal po pomoč k okultnemu (tukaj natančno navedi, kot npr.: uporabljal sem plošče za spiritistične seanse, nihalo, tarot karte, horoskop, napovedovanje prihodnosti, vedeževanje, prerokovanje iz dlani (hiromantija), kave, prakticiral jogo, uporabljal usluge bioenergoterapevta, vedeževalca, napovedovalca prihodnosti, itd.). Odpovedujem se vsem okultnim praksam in z vso vero in zaupanjem razglašam, da si Ti edini Gospodar mojega življenja!«


Kasneje pa še izrecno poudari:

»Satan, odpovedujem se tebi in vsakršnemu tvojemu vpliv na moje življenje. V Imenu Jezusa Kristusa ti zapovedujem, da bi kakorkoli deloval v mojem življenju! Amen!«

Prevedel: Niko Rupnik