vir: Twitter

Marijino sporočilo Ivanu Dragičeviću 20. oktobra 2023:

“Dragi otroci. Danes vas pozivam, da molite za mir. V tem trenutku je mir ogrožen na poseben način, zato vas prosim, da obnovite post in molitev v svojih družinah in spodbudite druge, da molijo za mir. Dragi otroci, želim, da spoznate resnost situacije in da je veliko tega, kar se bo zgodilo, odvisno od vaše molitve in vztrajnosti. Dragi otroci, z vami sem in vas pozivam, da začnete resno z molitvijo in postenjem. Hvala vam, kjer ste se odzvali mojemu klicu!”

Ni redko, da se Marija oglasi tudi s posebnimi sporočili. Razmere v svetu pa so takšne, da je to potrebno. Na praznik Rožnovenske Matere Božje (7. oktober) in hkrati na prvo soboto je bil izveden hud terorističen napad na celotno državo Izrael. Povračilni ukrepi se že dogajajo, na drugi strani pa skrajni islamisti pozivajo k džihadu po celem svetu. Velika nevarnost je, ker je Zahod (znova) tarča sovraštva osi zla (režimi v Moskvi, Pjongjangu, Teheranu, pa Hamas, Hezbolah, Islamski džihad, Islamska država, Al Kaida in podobne organizacije), ob tem pa je Zahod izgnal Boga iz svoje srede in se zanaša na lastne moči. Spomnimo: v Fatimi je Marija napovedala, da se po prvi svetovni vojni lahko zgodi še nova, hujša, če se ljudje ne bodo spreobrnili. In se niso. Niso verjeli. Dokler se vojna ni res zgodila in je bilo prepozno. Slovenski narod je ogromno pretrpel zaradi okupacije in revolucije. Le kdo bi si mislil, da bodo drobna semena zla v Berlinu, Rimu in Moskvi pred stotimi leti prerasla v takšno drevo zla v roku dvajsetih let?

Morda se tudi zdaj kdo tolaži, da je vse to, kar se dogaja, le prehodnega značaja, in da kaj hujšega ne bo. Morda sedaj tako res izgleda. Vendar je človeška logika maščevanja nepredvidljiva. Sovraštvo postaja kot snežna kepa, ki se povečuje. Trenutno po Evropi potekajo propalestinski protesti, ki jih podpirajo levičarji, pa tudi kateri od skrajnih desničarjev, ki sovražijo Izrael ter Jude. Vendar tu sploh ne gre za Palestince, ki so kolateralna škoda v tej zgodbi. Na teh protestih vidimo in slišimo zahteve po izbrisu Izraela, kar je velika želja nekaterih skrajnih režimov. Kar ni uspelo Hitlerju, naj bi uspelo njim. In tu ne gre samo za sovraštvo do Izraela in Judov, ampak do celotne krščanske civilizacije. To sovraštvo goji kar Zahod sam s podporo (tudi finančno) novodobnim ideologijam prebujenja, širjenja teorije spola, LGBT ter multikulturalizma.

Tudi Slovenija ima velike težave. Če bi prišlo do poslabšanja globalnih razmer, ne moremo zagotoviti, da ne bi znova prišlo do revolucionarnega prelivanja krvi. V naši državi je med mlajšo, poosamosvojitveno generacijo dovolj z revolucionarnim sovraštvom indoktriniranih posameznikov, ki bi lahko posegli tudi po skrajnih sredstvih. Reakcije na nedavno javno molitev rožnega venca  ter na Pohod za življenje so to nazorno pokazale.

To, na kar nas Marija opominja, pa je, da je moč v naših rokah. Sami se moramo odločiti glede svoje prihodnosti. V Svetem pismu lahko zasledimo, da je bilo Bogu žal grožnje, ki jo je izrekel, in je ni izvršil – denimo v Ninivah, kjer so se na Jonov poziv ljudje spokorili, se postili in molili. Smo sami pripravljeni na isto? Morda da se odrečemo čemu, da morda z drobnimi žrtvami zadoščujemo Bogu za posledice grehov sveta, opravimo spoved, zmolimo vsaj desetko rožnega venca na dan, da se ob dvanajsti uri (pa tudi zjutraj in zvečer) obrnemo na Marijo z molitvijo angelovega češčenja. Da male žrtve in post darujemo Bogu za mir v naših srcih, saj se s tem začne mir na svetu. Da odpustimo, če imamo komu za odpustiti, in da vsaj v duhu prosimo odpuščanja tiste, ki smo jih prizadeli.

In seveda, bližata se prvi petek in prva sobota v novembru (3. in 4. november). Opravimo v duhu zadoščovanja, molitev, spoved, premišljevanje in še posebej prejmemo zadostilno sveto obhajilo na prvo soboto, kot je naročila Marija že v Fatimi. In da se posvetimo Jezusovemu in Marijinemu srcu, oziroma obnovimo to posvetitev. Ne zapravimo te priložnosti!

G. B.