Mag. Branko Grims (foto: Polona Avanzo)

Branko Grims je magister politologije in diplomirani sociolog. Od leta 2004 je poslanec SDS v Državnem zboru Republike Slovenije in je bil na različnih položajih v vladah Janeza Janše.

V prejšnjem mandatnem obdobju (2020–2022) je bil predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb ter član komisije za pravosodje, zunanjo politiko in ustavo.

Evropsko komisijo je pred prihodom zelene, leve vlade Roberta Goloba zelo skrbela svoboda tiska v Sloveniji. Ali je pokazala enako zaskrbljenost zaradi napadov nove vlade na konservativni tisk?

Iz kroga legendarnega Friedricha Von Hayeka prihaja nekaj, kar si velja zapomniti: “Če liberalci ne bi imeli dvojnih meril, jih sploh ne bi imeli!” Pred nekaj tedni je Golob dejal, da bodo, če ne morejo zakonito pridobiti vsega nadzora nad RTV Slovenija, uporabili »drugo pot«. Uporaba manipulacije in brutalnega pritiska na nacionalno televizijo je tisto, kar levičarji imenujejo “normalizacija”. Z obtožbami in denarnimi kaznimi za ‘sovražni govor’ napadajo in utišajo konservativni tisk in politike. V Sloveniji zdaj živimo v pravi orwellovski družbi iz leta 1984, ali nemški leta 1933, ali pa Krasnega novega sveta, kakor vam je ljubše. Svoboda govora je osnovna človekova pravica in v skladu z Evropsko konvencijo o človekovih pravicah je vlada ne bi smela kakor koli omejevati ali vanjo posegati. Toda svoboda govora v Sloveniji je na udaru skrajne leve vlade in njenih privržencev. Slovenija je na poti, da postane levičarska totalitarna država.

Evropska komisija pa ostaja tiho. Pravzaprav neizvoljeni bruseljski birokrati podpirajo Golobove akcije. Si lahko predstavljate, kako ogromen in jezen bi bil odziv Evropske komisije, če bi taka dejanja storil desničarski politik? To je očitno zloraba institucij EU za politični pritisk na države članice in njihove neodvisne institucije, da bi jih preusmerili na skrajno levico. To je popolnoma v nasprotju z Lizbonsko pogodbo in vsemi evropskimi pravnimi akti. To moramo ustaviti in zato so evropske parlamentarne volitve naslednje leto tako zelo pomembne za vse nas, ki želimo živeti v svobodni družbi, kjer bodo resnično spoštovane vse človekove pravice.

Kaj je Golobova vlada prinesla Sloveniji?

Golobova vlada je prinesla popolnoma enake rezultate kot v vsaki državi, v katero so se vmešavali ali ji vladali skrajni levičarji in socialisti: katastrofo, predvsem gospodarsko; kršitve človekovih pravic; in kar je najpomembneje, cenzuro.

Slovenija ima po več kot letu dni Golobove vlade najslabše rezultate industrijske proizvodnje v Evropski uniji. Aprila je EU dosegla 0,7-odstotno rast, kar morda še zdaleč ni popolno, a je vsaj rast. Slovenija je v istem obdobju padla za 7,9 %, ugotavlja Eurostat. Pod Golobovo vlado je imela Slovenija tudi najstrmejši upad prodaje blaga na drobno v Evropi, in sicer za 13,4 %.

Naš javni zdravstveni sistem je sesul in ljudje morajo na nekatera zdravljenja čakati več mesecev ali celo let. To stanje se iz meseca v mesec slabša zaradi ideologije levice- poskušajo izriniti ves zasebni sektor. Zato ni presenetljivo, da podpirajo tudi evtanazijo, čemur jaz seveda absolutno nasprotujem.

Tudi na cestah imamo kaos, saj so politične stranke, ki sestavljajo Golobovo vladno koalicijo, izjavile, da bodo ustavile gradnjo novih cest. Pravijo, da je to zato, ker želijo slediti “levi zeleni agendi” in da nove ceste “niso končna rešitev za podnebno krizo.”

Več TUKAJ.

Álvaro Peñas / kulturnimarksizem.com