foto: Pixabay
Kot kaže, je odločitev glede tega, ali bodo v naši državi tudi istospolni partnerji posvajali otroke, v rokah ustavnih sodnikov. O tem naj bi po naših informacijah ustavni sodniki odločali ta četrtek (6. maja), čeprav iz predloga dnevnega reda, objavljenega na spletu, to ni razvidno. Naslednja seja naj bi bila 13. maja, na praznik Fatimske Matere  Božje.

Po navedbah naših virov naj bi ustavni sodniki odločali o tem, ali je zakonska zveza žene in moža skladba z ustavo oz. ali je takšna definicija zakonske zveze preozka ali ne. Kot je znano, že nekaj let trajajo prizadevanja LGBT-lobijev, da bi se v zakonodajo vneslo tudi možnost istospolnih porok in s tem iste pravice, kot veljajo sedaj za zakonske pare. Takšno prizadevanje je sicer precej bizarno, saj je znano, da je posvojitev otrok že danes birokratsko zapleten postopek. Žal pa je število držav, ki dovoljujejo takšne pravice tudi istospolnim parom, vse večje.
“Prosim, da do vključno četrtka vsakodnevno izročamo prošnjo za zaščito pravice otrok do naravne družine v Marijino naročje, jo priporočamo sv. Jožefu in položimo v Jezusovo prebodeno stran! Prosim vsaj dotlej zmolimo vsakodnevno morda Rožni venec Božjega usmiljenja ali del Rožnega venca. Povabite k temu plemenitemu dejanju še druge! Bog ti ne bo ostal dolžan! Hvala, tudi v imenu otrok!” nam je sporočila Magdalena Ganzitti.
Povedano drugače: vabljeni smo k molitvi, postu in žrtvam za domovino tudi v ta namen. Še posebej zdaj, ko je po nekaterih bizarnih odločitvah ustavnega sodišča že znano, da je tudi tam levičarsko-ateistična usmeritev dobila potrebno večino. Vendar pa, človek obrača, Bog obrne…
G. B.