foto: Shutterstock

Zadnja pol leta se tudi med katoličani širijo vsebine preko elektronske pošte ter družbenih omrežij – tudi takšne, ki vsebujejo domnevna preroška sporočila o tem, da cepljenje proti covid19 pomeni sprejeti pečat zveri iz Knjige razodetja. Sicer pa se večina sporočil nanaša na domnevno znanstveno potrjevanje škodljivosti cepljenja.

Živimo o hiperinformacijski dobi, ko nas mediji in sedaj že posamezniki preko družbenih omrežij in blogov dobesedno bombardirajo z informacijami, ki jih je že tako veliko, da jih nismo sposobni predelati. Zato je ločevanje zrnja od plev vedno težje. Tako tudi v debatah glede cepljenja dobivamo na pladenj velikokrat nasprotujoče si informacije, a vse se sklicujejo na znanost. In se moramo pač sami odločiti, komu in kaj bomo verjeli. Vendar obstaja tudi veliko tveganje, da se odločimo napačno, posledice napačnih odločitev pa lahko nosimo vse življenje.

Kolumnist Demokracije Gašper Blažič, sicer tudi urednik portala, ki ga pravkar berete, v svoji najnovejši kolumni na spletni strani Demokracije opozarja na to, da postaja kampanja proti cepljenju vse bolj integralni del slovenske predvolilne kampanje. Volitve bodo najkasneje čez leto dni, a lahko se zgodi, da bo prvi fazi “osveščanja množic” s škodljivimi posledicami cepljenja prišla druga: pojavil se bo “novi obraz” in s tem nova stranka, ki bo nekako posvojila vso to kampanjo proti cepljenju. Inženirstvo človeških duš se bo tako usmerilo v konkretne politične cilje: odstranitev vlade, ki naj bi prebivalstvo uničevala s cepljenjem.

“Ko bo delirij s cepljenjem minil in bo oblast prevzeta, bo prepozno – ker se bo pokazalo, da morebitna nova vladajoča elita v primeru, če bi oblast prevzela marca 2020, ne bi ravnala bistveno drugače od sedanje vlade. Le da bo spet izvajala politiko, kjer bodo davkoplačevalski denar spet usmerili v stare tokove, medtem ko bodo morali prejemniki covid-pomoči verjetno celo vračati nepovratna sredstva iz zadnjega leta dni,” opozarja kolumnist.

Celotno kolumno si lahko preberete TUKAJ.

C. R.