foto: youtube / posnetek zaslona

Na svetu je zabeleženih kar nekaj evharističnih čudežev. V naši soseščini sta znana dva kraja: Lanciano v južni Italiji ter Ludbreg blizu Varaždina na Hrvaškem. Eden od znanih evharističnih čudežev se je zgodil tudi v Argentini, pričujoči čudež pa je bil zabeležen na Marijin praznik, 8. decembra 1991 v svetišču Betanija v mestu Cúa v Venezueli.

In kaj se je zgodilo? Ta dan je duhovnik obhajal mašo in posvetil hostijo, ob tem pa je opazil, da z njene strani kaplja kri. Shranil jo je, da bi jo lahko raziskali, ali gre res za čudež. Po poročanju medjugorje-news.com vatikanski katalog evharističnih čudežev sveta beleži, da je je bilo na tej maši veliko romarjev, ki so potrdili, da duhovnik ni imel nobene rane na svojih rokah, da bi kri lahko kapljala na hostijo. Rezultati analize pa so pokazali, da krvna skupina duhovnika ni bila ista kot krvna skupina krvi, ki je kapljala s hostije.

Škof iz Los Tequesa msgr. Pio Bello Ricardo je odredil preiskavo. Rezultati so potrdili, da je kri iz skupine AB+, kar ustreza značilnostim sledov krvi, ki so jo našli na Torinskem prtu ter v hostiji v Lancianu. Ta čudež je analiziralo 500 komisij Svetovne zdravstvene organizacije.

“Ko se je maša končala, je duhovnik odprl vrata tabernaklja, v katerem je bila čudežna hostija. Z velikim zaupanjem sem ugledal hostija, ki je bila kot v plamenu – v njenem središču pa je bilo srce, ki je bílo. To je trajalo okoli 30 sekund, nato se je hostija vrnila v normalno obliko. S kamero sem posnel del tega čudeža.”

Video je bil nato poslan lokalnemu škofu, ki je posnetek razširil, da bi se vera v Jezusovo resnično navzočnost pri evharistiji lahko razširila. Hostijo je še vedno mogoče videti v samostanu v Los Teques, kri, ki se nahaja na njej, pa je še vedno sveža, poroča portal medjugorje-news.com.

Video si lahko ogledate spodaj:

 

G. B.