foto: Pixabay
V petek, 23. julija ob 21h bo mogoče na kanalu Forenzika spremljati oddajo o Medžugorju. Gost bo urednik portala Blagovest.si Gašper Blažič, z njim se bo pogovarjal Sebastjan Erlah. Posnetek oddaje bo na voljo na portalu youtube. 
Obeležujemo 40 let od začetka domnevnih prikazovanj Device Marije v dotlej neznanem mestecu Medžugorje, ki se nahaja v Bosni in Hercegovini.
Domnevna prikazovanja Božje Matere so pretresla ves svet. Tako se že od vsega začetka pojavljajo glasovi, ki dvomijo v prikazovanja, na drugi strani pa je Medžugorje postalo svetovno znano romarsko središče, kamor se zatekajo trume romarjev in kjer se dogajajo veliki čudeži, spreobrnjenja ter so podeljene mnoge milosti.
Ali je t. i. Kraljica Miru od Boga poslana, da nam oznani blagovest ali pa Satanova poslanka, ki nas želi odtrgati od Jezusa Kristusa in evangelija, kakšno je uradno stališče Cerkve ter ali lahko katoličan sam prepozna znamenja po katerih lahko razločuje glede pojava Medžugorja, so ena izmed vprašanj, ki si jih bomo zastavili v tokratni oddaji Forenzika. Z nami bo strokovnjak na področju Medžugorja, novinar in publicist Gašper Blažič.
C. R.