Fotografija je simbolična. (foto: Skavti.net)

V četrtek, 31. marca 2022, bo ob 18. uri pri bratih kapucinih v Štepanji vasi v Ljubljani ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore daroval sveto mašo ob 32-letnici Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. 

Po sveti maši bo možen ogled skavtske hiše, ki bo imela tokrat prvič odprta vrata. V primeru lepega vremena bo na travniku pri bratih kapucinih tudi pogostitev.

Letošnje leto v veliki meri zaznamujejo volitve (parlamentarne, predsedniške in lokalne), ki vsem polnoletnim državljanom omogočajo soodoločnje in sooblikovanje naše države.

O pomenu aktivnega državljanstva in udeležbe na volitvah bi radi spregovorili tudi v Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtovV ta namen bodo 7. aprila ob 19. uri organizirali okroglo mizo, kjer se bodo z gosti pogovarjali o demokraciji, volitvah in aktivnem državljanstvu.

Na okrogli mizi, ki jo bo povezoval bivši skavtski voditelj Matej Cepin, bodo med drugim gostili dr. Ivana Štuheca, doktorja moralne filozofije ter dr. Suzano Žilič Fišer, predstojnico Inštituta za medijske komunikacije na Univerzi v Mariboru (FERI).

Več na https://skavti.si.