foto: Pixabay

Na Hrvaškem so letos sprožili iniciativo “Kaj je moški brez rožnega venca”, ki predvsem moške spodbuja k molitvi rožnega venca. Iniciativa bo aktivna predvsem v mesecih, ki so še posebej posvečeni Mariji, torej v maju in oktobru, poroča medjugorje-info.com.

Gre za izziv za spodbudo moškim, da bi rožni venec molili vsak dan in ga vrnili tja, kjer bi moral tudi biti prisoten – v družini. Tako bodo v maju objavljali vsak dan različne molitvene namene, po katerih bodo mnogi fantje in možje molili rožni venec.

Molitev rožnega venca je močno priporočala Marija na mnogih krajih: v Lurdu, Fatimi, Medžugorju, itd. Priporočali so jo tudi mnogi svetniki, papeži, škofje in duhovniki. “To je molitev, ki se najbolj dotakne srca Matere Božje,” je zapisal papež sv. Pij X., ki je dodal, da če želimo mir v našim domovih, naj molimo rožni venec v družini.

Sv. Jožefmarija Escriva, ustanovitelj Opus Dei, pa je zapisal: “Sveti rožni venec je močno orožje. Uporabljaj ga z zaupanjem in boš presenečen nad rezultati.”

Kako moliti rožni venec, si lahko preberete TUKAJ.

G. B.