foto: Pixabay

»Marijino in Jezusovo Srce sta pozorni na vaše goreče molitve.« (Marija v Fatimi)

Pred kratkim smo dejali, v Ukrajini je vojna. Čez nekaj časa smo dejali, v soseščini je vojna. Tudi to smo kasneje popravili in dejali, v vojnem času smo. Čez čas smo tudi to popravili in dejali, v vojni smo.

Praktično ves t. i. zahod dostavlja orožje Ukrajini. Šteli si bomo za veliko milost, če bomo obšli širjenju vojne. Na vse to smo se odzvali z dobrodelnostjo in molitvijo. Pri tem prav gotovo izstopa papeževa obnova posvetitve sveta, predvsem Ukrajine in Rusije Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Zaznali smo tudi veliko povabilo k molitvi rožnega venca.Ta naj bi nam prinesla tako željeni mir in konec vojne.

Molitev rožnega venca odmeva v Cerkvi skozi stoletja kot najmočnejša molitev, tudi za mir. Marija skozi zgodovino, v prikazovanjih polaga veliko vrednost molitvi rožnega venca. Rožni venec je navzoč že pri prvem prikazanju v Lurdu. Tudi v krščanskih bitkah je bil mogočno sredstvo. Tudi pri svetnikih je sveti rožni venec veliko božje orodje.

Je tako tudi v Fatimi? Je tako tudi glede stoletnih prerokb glede Rusije? Je tako tudi dandanes, ko smo v vojnem času, rožni venec glavno in priporočeno duhovno orožje po Sveti Trojici v Fatimi?

Če prisluhnemo – beremo –  Fatimi, glede Rusije – moramo odgovoriti, da ne!

Glede Marijinih sporočil v Fatimi, ki so najtesneje in edine povezane z Rusijo, rožni vence ni tisti, za katerega je prišla prosit Marija. Glede Rusije nas Marija v Fatimi prosi, za dve sredstvi proti zlu, ki bo prišlo, iz te tako duhovne bogate in širne dežele kot je Rusija. Prvo sredstvo je posvetitev Rusije Marijinemu Brezmadežnemu Srcu, ki je bilo opravljeno. Drugo sredstvo je zadostilno sveto obhajilo na prve sobote.

Ni res, da bi nam Marija v Fatimi ponudila, glede zla, ki ga bo Rusija prinesla v čas in zgodovino, molitev rožnega venca! Pri vseh treh uvodnih prikazanjih angela miru kot tudi pri vseh uradnih prikazanjih, Marija v Fatimi veže molitev rožnega venca na milost konca prve svetovne vojne. To je jasen in trden poudarek v fatimskih sporočilih. Prav tako je jasno, da je Marija od pastirjev, od prvega uvodnega prikazanja angela miru do končnega oktobrskega 1917 prikazanja spodbujala molitev rožnega venca kot vsakdanjo molitev. Marija jo je povezala, da bi se končala prva svetovna vojna, da bi se vojaki vrnili domov, da bi svetu izprosili mir, bilo je med prvo svetovno vojno.

Glede Rusije pa nas je Marija, povabila tudi k nadaljevalnemu dejanju, v boju proti zlu iz Rusije, ki je zadostilno sveto obhajilo. Posvetitev smo opravili in poklicani smo, da jo živimo skozi zadostilno sveto obhajilo na prve sobote v mesecu. Tako nas namreč povabi Sveta Trojica po Mariji v Fatimi, kot odločilno sredstvo, v duhovnemu boju proti zlu, ki bo v čas in tudi v zgodovino prišel preko Rusije.

Da rožnemu vencu, kot vsakdanji molitvi, a ne kot nadomestek za izpolnjevanje naročil, da bi preprečili zmote in vojne, ki jih bo spodbudila Rusija! Velik poudarek v Fatimi je namreč, da je Marijino Brezmadežno Srce hudo žaljeno. Zato nas Sveta Trojica povabi k zadoščevanju za grehe zoper Marijino Brezmadežno Srce, ki je zadostilno sveto obhajilo na prve sobote.

To zadoščevanje bo namreč prineslo pomiritev in ublažitev posledic prav preko zadostilnega sv. obhajila in prav glede Rusije. Torej v Fatimi nas Sveta Trojica, v povezavi z Rusijo in njenim širjenjem zmot in vojn, ne kliče, dan danes, k molitvi rožnega venca, temveč k zadostilemu obhajilu na prve sobote!

Žal so tudi med nami zmotne informacije, in želimo poseči, celo v samo jedro, dan danes tako aktualnega fatimskega sporočila. A za strašno ceno.

Kako krvoločno in bratomorna je vojna v Ukrajini – kristjan proti kristjanu – Slovan proti Slovanu – ‘brat proti bratu’ – sosed proti sosedu – sorodnik proti sorodniku  – vidimo vsak dan. Zakaj ne bi poprijeli za najboljšo bojno duhovno orožje in pomagali Sveti Trojici, da se ta morija in opustošenje čim preje konča?

Zakaj ne bi od junija do oktobra 2022 darovali Bogu pet prvih sobot na fatimski način? Kdor bo to storil mu Sveta Trojica v Fatimi, de facto obljublja zveličanje! Sprejmimo eno najmočnejših povabil Svetega Duha v binkoštni devetdnevnici dnevnici leta 2022! Da, rožni venec, a na prvem mestu zadostilno sv. obhajilo na prve sobote, za konec širjenja zmot in vojn iz Rusije! Gromozanska je namreč razlika med učinkovitostjo sv. rožnega venca in zadostilnega sv. obhajila na prve sobote.

Ob rožnem vencu uporabljamo, hvalevredno, ustno in premišljevalno molitev, ob zadostilnem svetem obhajilu, na prve sobote, darujemo Jezusovo Telo v spravo za hudodelstva sveta, za grehe zoper Marijino Brezmadežno Srce, pravi Sveta Trojica v Fatimi. Povabimo drug drugega; orožje se bo vedno bolj kopičilo v Ukrajini; naj se tudi milost darovanih prvo sobotnih obhajil, ki resnično lahko osvobodijo ta kraj strahotnega in napovedanega zla.

Sveta Trojica nam ni rekla, zberite vse eksorciste sveta, temveč darujte mi na prve sobote zadostilno sveto obhajilo! Sveta Trojica prav tako pravi v Fatimi, zadostilno sveta obhajilo in ne sveta maša! Dan danes ni več samoumevno, da bi bile po naših župnijah tudi ob sobotah zjutraj svete maše. A če pokličemo, na prve sobote, po naših župniščih, nam bodo duhovniki radi ustregli in nas tudi obhajali, po tem svetem namenu.

Če smo prepozno posvetili Rusijo Marijinemu Brezmadežnemu Srcu, je prav gotovo velika rešitev v tem, da še naprej in posebno, prav v tem času, širimo in sprejemamo zadostilno sveto obhajilo na prve sobote. To bo velika rešitev za Rusijo, Ukrajino in ves svet. Trdno smo lahko prepričani, da nihče, razen satana, ne želi vojne! Pomagajmo si tako, da izpolnjujemo eno najbolj verodostojnih in tudi zgodovinsko potrjenih Marijinih sporočil v Fatimi. Smo v srcu fatimske prerokbe, smo še pred velikimi dogodki, ki so bili napovedani v Fatimi, tako težkimi … kot tudi tistim: Na koncu bo moje Brezmadežno Srce zmagalo!

Vsi ukrajinski in ruski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke, prosite za nas in za konec vojne!

T. S. 

Opomba uredništva: Naj to sporočilo ne bo motiv za odvračanje od obiska maše in molitve rožnega venca, ki je nedvomno zelo močna molitev. Čeprav je prva sobota v juniju že za nami, imamo pred seboj številne priložnosti za zadoščevanje tudi v naslednjih mesecih. Ker o zadostilnem obhajilu v resnici vemo zelo malo, bomo skušali v naslednjih dneh in tednih objaviti kaj več o tem.