Piran (foto: Lea Kalc Furlanič)

Vabljeni na odprtje 23. razstave “Jaslice v piranskih cerkvah”, ki bo v nedeljo, 17. decembra 2023 ob 16.00 uri v Župnijski cerkvi sv. Jurija v Piranu. Nastopil bo Moški pevski zbor Razpotje s Cola pri Ajdovščini pod vodstvom Martine Peljhan, na citrah Tomaž Plahutnik. Ob zaključku odprtja vas vabimo na prijateljsko druženje v dvorano sv. Peregrina (PKC Georgios).

Letos mineva 800 let (1223–2023) od jaslic sv. Frančiška, ki jih je svetnik zasnoval v majhnem italijanskem mestecu Greccio in so ostale izvir navdiha do današnjih dni. V društvu Prijatelji zakladov sv. Jurija iz Pirana že 23. leto pripravljamo razstavo Jaslice v piranskih cerkvah, s katero v adventnem in božičnem času oživljamo piranske cerkve in sakralne prostore. Domače in tuje umetnike vabimo k poustvarjanju božične skrivnosti.

Na letošnji razstavi jaslic sodelujejo Mariagrazia Capetti iz Italije, Makoldi Sándor iz Madžarske, Hrvoje Marko Peruzović iz Hrvaške, Kateryna Burlina iz Ukrajine, ter Viktor Gojkovič, Irena Čuk in Igor Andjelić iz Slovenije.

Jaslice bodo na ogled do 6. januarja 2024 vsak dan med 10. in 17. uro v piranskih cerkvah.