Fotografija je simbolična. (foto: Pixabay)

Portal Dnevno.hr je objavil pričevanje sedaj 42-letnega Davida Ariasa, ki je bil nekdaj del satanistične mreže. Pred 24 leti je na “noč čarovnic” začel svojo pot v pekel. Klicanje demonov, droge, napadi in svetoskrunstva so bili del njegovega življenja.

Nekje po štirih letih takšnega življenja se je začel vračati k Bogu z željo, da bi bil rešen. Sedaj je poročen, ima tri otroke in je aktiven katoličan, ki s pričevanjem skuša mnoge mlade zaščititi pred zlobnimi zankami satanizma. Kot je dejal, je sam odraščal v katoliški družini, vendar svoje vere niso aktivno živeli. Pri 16 letih je ostal brez matere, kar ga je zelo prizadelo in ni mogel več verovati v Boga, ki ljubi. Kadar mu je kdo izrazil ljubezen, je v njem naraščala jeza.

Pri svojih 18 letih je na “noč čarovnic” (v noči z 31. oktobra na 1. november) odšel na koncert s prijatelji, eden od njih ga je nagovoril k spiritizmu preko t. i. ouji-plošč, preko katerih so klicali demone. Tu je lahko videl manifestacije zla, kar se mu je zdelo celo smešno. “Bil sem kot majhen otrok, ki se je igral z ognjem,” se spominja. Vse to je bilo zanj zabavno.

A kasneje se je pridružil t. i. underground sceni v praznih skladiščih. Rock glasba, droge, tajni rituali na “posebnih” mestih v skladišču so se dogajali zelo pogosto. Tisti, ki so jih izvajali, so bili v resnici satanisti. Klicali so zlo v svoje telo in duše. Tudi David je vse globlje tonil v satanizem. Naučil se je, da je satan kot Bog in da mu je treba darovati žrtve. Največkrat so bile to živali.

A prišla je tudi zahteva po oboju človeka kot ena največjih preskokov v satanizmu. Najlažje je bilo to storiti z abortusom, saj se nerojeni otrok ne more braniti. Abortus je bil tako sestavni del satanističnega rituala, saj so nedolžne otroke na ta način žrtvovali satanu. Abortus je tako anti-zakrament, posvečen satanu, se spominja David, ki sam ni želel ubiti človeškega bitja. Zaradi tega so se začeli jeziti nanj in ga pretepli. Čeprav je imel željo po moči, se mu je ubijanje ljudi upiralo. Bog je tedaj posegel v njegovo življenje.

Za Davida Ariasa so se začele muke, saj je postal depresiven. Hotel je narediti samomor,  češ moram iti tja, kamor me želi imeti satan. Samomor je v satanističnih krogih prikazan kot “anti-žrtev”, s tem je satan počaščen. Skušnjava po samomoru je bila strahotna, zato je odšel do cerkve, kjer so bila vrata odprta. Zagledal je križ in glasno zaklical: “Jezus, pokaži mi moč, ki jo lahko daš, satan pa je ne more!” To je bil iskren klic k Bogu, zaradi katerega se je kasneje lahko rešil. Dolgo je jokal v cerkvi. Bog pa je odgovoril na njegovo molitev. Spoznal je, da mora dobiti odvezo od grehov. Zavedel se je, da je preganjal Jezusa in Cerkev. Šel je k spovedi, ki je trajala uro in pol, kasneje pa je šel tudi na obrede osvobajanja k eksorcistu. Bilo je pravo olajšanje, ko je bil osvobojen od zla in začel tudi prejemati sveto  obhajilo.

“Najpomembnejša stvar, ki jo morate vedeti, je ta, da ste z Bogom – Jezusom Kristusom vedno na pravem mestu, ne glede na to, kako je težko. Naš Gospod Jezus Kristus, začetnik naše Cerkve, naprej živi v Cerkvi, posebej v evharistiji. Naš Bog hoče biti z nami in nam dati svoje milosti,” je dejal. Po njegovo je zelo ironično, da mnogi katoličani ne verujejo v Jezusovo resnično navzočnost v evharistiji, čeprav to ve vsak satanist. Kot pravi, je kot član satanistične tolpe sodeloval pri kraji posvečenih hostij. Za to so zlorabljali celo nekatere katoličane, ki so zanje kradli hostije. Uničevanje evharistije je za sataniste eden od “najsvetejših” ritualov, poudarja David. Ker vedo, da je posvečena hostija resnični Jezus sam. Medtem pa satan prepričuje ljudi, da Boga ni.

David Arias tudi opozarja, da bi morali pokazati več spoštovanja pri prejemanju Jezusa. Zato moramo prositi Blaženo Devico Marijo, ki nas lahko nauči, kako to storimo. Bila je prva, ki je prejela Jezusa, ona to zato pozna bolje kot kdorkoli drug. Za duhovni boj pa nam je potrebna molitev rožnega venca ter spoved.

Kot opozarja, zlo ni zabava. Kajti če dejanja zla sprejemamo kot zabavo, je to najhujša napaka, ki jo lahko naredimo, saj dejansko ignoriramo resnični obstoj zla. Na “noč čarovnic” bi morali kristjani iti k maši in evharističnemu češčenju, moliti rožni venec božjega usmiljenja, saj prav v tistih dneh zlo vzame največ duš zase. Edini, ki zlo premaga, pa je Jezus Kristus, tisti, ki ga prejemamo v evharistiji, zaključi David Arias.

Vir: Dnevno.hr

G. B.