foto: SŠK

Letos bodo prostovoljci Slovenske karitas v vseh 91 Hofrovih trgovinah zbirali izdelke za otroke in družine v stiski. Živila in izdelke za higieno bodo kupci lahko ta in prihodnji konec tedna odložili v nakupovalni voziček pri blagajnah in polepšali velikonočne praznike mnogim slovenskim družinam v pomanjkanju, so sporočili s Slovenske karitas.

Letošnja že 16. zbiralna akcija se bo pod okriljem partnerjev Slovenske karitas in trgovine Hofer odvila že v petek in soboto, nadaljevala pa se bo naslednji teden. Z namenom dobrodelnosti je Slovenska karitas vse kupce povabila, da s podarjenim izdelkom pomagajo tistim, katerim že osnovna živila predstavljajo nedosegljivo dobrino.

Sporočili so, da družine v stiski potrebujejo osnovna živila, kot so mleko, olje, moka ter sladkor, veseli pa bodo tudi izdelkov za osebno higieno ter živil za otroke (žitne kašice, kosmiči, namazi). Izpostavili so, da je pomembno, da podarjeni izdelki ne potrebujejo hlajenja.

“Tudi tokrat bo vsaka trgovina Hofer prispevala voziček z izdelki v vrednosti 50 evrov, tako da bomo zbrani količini s strani naših kupcev dodali še izdelke v vrednosti 4550 evrov,” so pred akcijo še napovedali pri Hoferju. Pri Slovenski karitas pa verjamejo v dobroto ljudi, saj so jo ljudje pokazali v številnih dobrodelnih akcijah do sedaj: “Več, kot je stisk, večje so potrebe in s hvaležnostjo se tudi tokrat obračamo na darovalce, ki bodo s hrano ali pripomočki polepšali prihajajoče velikonočne praznike slovenskih družin v stiski.”

Plod že osemletnega sodelovanja Slovenske karitas in trgovine Hofer je bilo do sedaj kar 250 ton zbranih izdelkov. Ob tem se zahvaljujejo vsem kupcem, ki so s svojo humanitarnostjo omogočili lažji vsakdan mnogim družinam, ter upajo, da bo letos to akcijo mogoče še nadgraditi.

STA