foto: posnetek zaslona

Slovenci nimamo ravno na razpolago veliko možnosti, da bi lahko kupovali tekstilne izdelke s krščansko simboliko ali celo citati iz Svetega pisma. Pred več kot desetletjem je sicer že deloval grafični studio s prodajo majic, nalepk in drugih izdelkov (poznali smo ga pod nazivom Dvanajsta postaja), vendar je nato zaprl svoja vrata.

Nabožne predmete je sicer že nekaj let mogoče kupovati tudi preko spleta, s tekstilom pa je to malce težje, saj je ponudbe malo. Vendar se je že pred časom odprla nova spletna trgovina Pustisled.si, ki je poskrbela, da je tudi ta vrzel zapolnjena. Nosilka dejavnosti je Barbara Mirkac iz Slovenj Gradca, sicer profesorica glasbe.

»Ta rastoča trgovinica je moja “druga služba”. Sem samostojna podjetnica, po izobrazbi pa profesorica glasbe in poučujem v glasbeni šoli. A kateri? Kar v svoji.  V njej najdejo svoje mesto vsi otroci, odrasli in osebe s posebnimi potrebami. To mi je res v veselje! Če me vprašate po hobijih, se bom začela ponavljati, zato lahko kar takoj rečem – rada delam vse, kar delam v službi – eni in drugi. Zelo rada! Za sprostitev pogosto “pobegnem” v hribe in naravo.  Ali v Rim (kdor me pozna, ve!). 

Seveda življenje ni ves čas lahko. Težke stvari so me pripeljale do tega, da sem šla iskat, našla in še raziskujem lepote življenja z Bogom. In ker sem ga našla, bi o njem rada povedala drugim! Življenje z Njim je veliko bolj umirjeno, veselo, polno, drzno, pozitivno (pa ne na Covid!) in zmanjšuje nivo zaskrbljenosti. 

Pusti SLED trgovina je v mojih mislih pričela nastajati pred dobrim letom. Vesela sem, da mi je dano biti sejalec Božje besede na ta način. In vesela bom vsakega izmed vas, ki se mi bo pri tem pridružil.

Seme je Božja beseda. Ob poti so tisti, ki poslušajo, nato pa pride hudič in jim vzame besedo iz njihovih src, da ne bi verovali in ne bi bili rešeni. Na skali so tisti, ki z veseljem sprejmejo besedo, ko jo slišijo, vendar ti nimajo korenine: nekaj časa verujejo, v trenutku preizkušnje pa odpadejo. Seme, ki je padlo med trnje, so tisti, ki slišijo, vendar se zaradi skrbi, bogastva in naslad življenja na svoji poti zadušijo, tako da ne obrodijo sadov. Seme v dobri zemlji pa so tisti, ki z lepim in dobrim srcem besedo slišijo in jo ohranijo ter v stanovitnosti obrodijo sad. (Lk 8, 11-15)

Bodite blagoslovljeni in pogumni. Pustite SLED!«

Tako je Barbara zapisala na spletni strani februarja letos. No, to pomeni, da bo spletna trgovina že v kratkem praznovala drugo obletnico. Čestitke in veliko blagoslova še naprej.

C. R.