foto: posnetek zaslona

Epidemija covida-19 je podpredsedniku ameriške katoliške misijonske organizacije Renewal Ministries Petru Herbecku in njenemu članu Donaldu Turbittu preprečila, da bi Slovenijo obiskala že lani. Ni jima pa, da tega ne bi naredila sredi letošnjega vročega poletja.

Ravno pravi čas, ko človek še posebej v vročih in soparnih dneh začuti potrebo ne le po vodi, da si umije in ohladi prepoteno telo, marveč tudi po živi vodi, da si okrepi srce in dušo, se prenovi v Svetem Duhu. Renewal Ministries si prizadeva ravno za slednje: poživiti prenovo in evangelizacijo v Katoliški cerkvi z močjo Svetega Duha. To dela že več kot trideset let v ZDA, Kanadi, Afriki in Evropi.

Peter Herbeck je prvič obiskal Slovenijo leta 2001, ko je Katoliška karizmatična prenova pri nas 20. maja pripravila seminar za evangelizacijo V ognju Duha v dvorani na Kodeljevem. Nabito polno dvorano obiskovalcev so poleg njega navdušili ameriški karizmatiki Ralph Martin, s. Ann Shields in p. Michael Scanlan. To je bilo poleg prvega seminarja za evangelizacijo od 6. do 9. septembra 1996 pod naslovom Pridi, Gospod Jezus pod vodstvom p. Emiliena Tardifa na stadionu za Bežigradom izjemno doživetje za vse udeležence.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Jožef Pavlič / Časnik.si

Spodaj dodajamo še nekaj videoposnetkov z nagovori obeh misijonarjev: