Pater Pashal je pred leti nastopil tudi v oddaji Pričevalci. (foto: posnetek zaslona / TVS)

V torek, 6. julija 2021, je odšel h Gospodu p. Pashal (Franc) Gorjup OFM, frančiškanski duhovnik. Na tem svetu je živel 87 let in 8 mesecev. Bogu je služil v serafinskem redu 63 let in 10 mesecev, duhovnik je bil 28 let, so sporočili iz slovenske frančiškanske province.

Rojen je bil 1. decembra 1933 v vasi Pogled, župnija sv. Martina, Moravče, v Red manjših bratov je vstopil 22. septembra 1956, prve začasne zaobljube je izrekel 23. septembra 1957, slovesne zaobljube pa 4. oktobra 1960. V duhovnika je bil posvečen 8. aprila 1993.

Deloval je v mnogih naših postojankah od Ljubljane prek Kamnika do Maribora, pa v Nazarjah in v Šiški, na Sveti Gori in naposled v Kamniku.

“V frančiškanski cerkvi v Kamniku se bomo od njega poslavljali v petek, 9. julija 2021, od 7. ure dalje. Ob 16.30 bo pogrebna sv. maša, ki jo bo daroval nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM. Po pogrebni maši ga bomo spremljali na pokopališče Žale v Kamniku, kjer bo njegovo zadnje počivališče. Rajnega brata priporočamo v molitev v veri, da je že srečal vstalega Gospoda, ki ga je v življenju tako iskreno ljubil,” so še sporočili frančiškani.

Gospod, daj rajnemu večni pokoj!
In večna luč naj mu sveti!
Naj počiva v miru!
Amen.

C. R.