Fotografija je simbolična. (foto: Wikipedia)

Od 18. do 25. aprila 2021 bomo v Cerkvi v Sloveniji obhajali teden molitve za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost, ki bo letos potekal pod geslom Pripadaj, išči in se odloči, je sporočila s. Štefka Klemen iz Centra za duhovne poklice.

V tednu molitve naj bo po naših družinah, po župnijah, v zoom srečanjih skupin, kjer delujemo, čim bolj zavzeto dogajanje »za duhovne poklice«. Molímo in vabimo k molitvi, poživímo svojo poklicanost, pričujmo in vabímo k pričevanju življenja, poskrbímo za poglobljeno (čeprav zoom) katehezo … Naša zavzetost za nove duhovniške, redovniške in misijonarske poklice naj postane nalezljiva!

Pri oblikovanju dnevnega bogoslužja in pripravi srečanj različnih skupin nam bo lahko v pomoč knjižica, ki so jo za letošnji teden molitve skupaj s plakatom pripravili v nadškofiji Ljubljana – (oboje v prilogi). V knjižici najdete za vsak dan v tednu uvod v sveto mašo, nagovor, prošnje vernikov in zahvalo po obhajilu.

V drugem delu knjižice pa je predlog za razmislek: za srečanje župnijske Karitas, za srečanje za katehete, za osnovnošolski verouk, za srečanje zakonske skupine in za srečanje mladinske skupine.

Več: http://cdp.nadskofija-maribor.si/cdp4/index.php/home/predstavitev-centra-za-duhovne-poklice-locilo/aktualno/178-teden-molitve-za-duhovne-poklice-2021

C. R.