foto: twitter

Fotografija, ki jo je objavil mladi duhovnik Tadej Ložar, ki je trenutno kaplan na Igu, pove veliko. Namreč, na steno nadškofijskega dvorca so se namreč na takšen način podelali za zdaj neznani storilci, a so očitno pustili svoj “podpis”. 

“Avtorji tega grafita očitno živijo na luni, če so prepričani, da nadškof vodi državo. Da o nesprejemljivem vandalizmu ne govorimo,” je še zapisal Tadej Ložar. Odzivi na twitterju pa kažejo, da mnogi takšnemu vandalizmu ploskajo in ga glasno odobravajo. 

Fotografija je bila objavljena v soboto, očitno je šlo za svež “izdelek” petkovih revolucionarnih gorečnežev. Spomnimo, da je že blaženi Alojzij Grozde pred začetkom druge svetovne vojne opozarjal na zablode komunizma, čeprav se člani Katoliške akcije sicer niso vključevali direktno v politiko, še manj pa v vojaške formacije. Ne glede na to pa je Grozde daroval svoje življenje kot mučenec.

Sicer pa smo takih grafitarskih akcij že vajeni dolga leta. Nerodno je le to, da storilci doslej še nikoli niso plačali stroškov odstranjevanja takih grafitov, pač pa je to strošek na račun oškodovanca. Zato se po očiščenih fasadah kmalu pojavijo novi žaljivi napisi. Naši viri trdijo, da se policiji niti ne ljubi iskati vandalov – in to grafitarji dobro vedo.

O vsebini pa naj vsak presodi sam. Morda celo dobro vedo, kaj delajo? A vseeno: Oče, odpusti jim…

C. R.