Leon Sužnik (foto: e-maribor.si)

V našem intervjuju tokrat predstavljano mladega Leona Sužnika, mladega člana Slovenske demokratske stranke – občinskega odbora SDS Duplek in člana krščanskega foruma SDS. Med drugim je spregovoril, kako on gleda na prihajajoče praznike in kaj njemu to pomeni.

Kako bi predstavil sebe?

Sem preprosti fant, doma na Vurberku, študiram ekonomijo turizem v Mariboru. Zaključil pa sem šolo za gostinstvo in turizem v Mariboru. Veliko mi v življenju pomenijo družina, tradicija in vera.

Si član SDS oziroma njenega podmladka SDM in član Krščanskega foruma. Zakaj si se odločil za to stranko?

SDS združuje v sebi vse tisto, kar je potrebno. Tradicijo, domoljubje, družino in vero, ter človeške vrednote. Skozi svoj nastanek je stranka to že večkrat dokazala. Slovenska demokratske stranka je tudi stranka ki spoštuje krščanske vrednote in to skuša vpeljati skozi svoj krščanski forum. Posebej se dobro počutim v takšnem odboru, kakršen je naš OO SDS Duplek.

Koliko so po tvojem mnenju pomembne krščanske vrednote?

Morala, vzgoja, spoštovanje in verovanje so pomembne krščanske vrednote, ki  jih mnogi verniki tudi spoštujejo. Tudi Cerkev je eden od glavnih dejavnikov pri slovenskem osamosvajanju in zavzemanju za slovenski narod.

Več si lahko preberete TUKAJ.

E-maribor.si