Ljubljanska stolnica sv. Nikolaja (foto: Wikipedia)

Tednik Družina je na svoji spletni strani objavil seznam premestitev duhovnikov in drugih pastoralnih sodelavcev v vseh šestih škofijah, torej tudi v ljubljanski nadškofiji in murskosoboški škofiji, ki seznama premestitev na svojih spletnih straneh nista objavili. Zanimivo je, da še nikoli niso škofije objavile premestitev tako zgodaj, že pred začetkom avgusta. 

In kaj je novega v ljubljanski nadškofiji? Zavod sv. Stanislava dobiva dva nova kaplana, saj dosedanji zavodski kaplan dr. Gašper Kočan sprejema novo službo župnika v Srednji vasi v Bohinju, kjer je že v zadnjem času pomagal kot duhovni pomočnik po prezgodnji smrti župnika Matjaža Zupana. Tudi Martin Zlobko odhaja, a na študij v Rim. V ekipo duhovnikov Zavoda sv. Stanislava prihajata dosedanji grosupeljski kaplan Peter Čemažar in dosedanji župnik v Podutiku (ter nekdanji nadškofijski tajnik) Marko Čižman.

Novega kaplana bodo imeli v Dravljah pri jezuitih, dva dosedanja kaplana v župnijah Ribnica in Ljubljana-Sv. Križ bosta sprejela službo duhovnega pomočnika (zaradi nadaljevanja študija). Spremembe, ki sta jih predlagali salezijanska in minoritska provinca, pa bodo vplivale tudi na spremembe vodstev nekaterih župnij v nadškofiji. Do sprememb prihaja tudi pri župnijski pastorali na območju Bleda (z okolico).

Celoten seznam vseh premestitev si lahko preberete TUKAJ.