Pater James Manjackal (foto: youtube / posnetek zaslona)

Kot že rečeno, bo med petkom, 21. majem, ter nedeljo, 23. majem, binkoštni seminar za evangelizacijo, ki bo potekal preko spleta. /OP. ur. Dogodek je že mimo/. Predstavnica organizatorjev Majda Ganzitti nam je ob tem poslala nekaj spodbud z zadnjega seminarja februarja letos, kar potrjuje Božjo besedo: “Gospod je njihovo besedo potrjeval z znamenji in čudeži” (Mr 16, 20).

“Da, bil je maziljen konec tedna, ko smo v začetku letošnjega posta spremljali videoseminar s p. Manjackalom. Nedopovedljivo lepo, ko nas Gospod mazili s svojo prebodeno roko, iz katere izvira predragocena kri za odrešenje sveta!  Počutiš se lahek kot pero, kot v Nebesih, ne glede na okoliščine nove moči in upanje preplavijo tvoje srce. Zdi se, kot da zares iz tvojega osrčja izvirajo reke žive vode. Da ne spominjam njegovih seminarjev na Kureščku in množice čudežev. Tudi sedaj ni bilo ni drugače.

Spomnim se pričevanja neke gospe, ki je na nepozabnem seminarju, ki ga je vodil Don Serafino Falvo leta 1995 v Mariboru, dejala takole: “Ko sem prišla, sem se počutila kot nemočna mravljica pod ogromno skalo bremen, sedaj sem srečna, svobodna in polna zaupanja, vem da me Gospod spremlja!” Mene še vedno nagovarja čudežno ozdravljenje pred četrt stoletja, ko so tukaj bili Fire Evangelization in je po molitvi neka mamica, ki ji je bilo napovedovano zaradi raka le še cca dva meseca življenja, v minutki izgubila tumor, da smo bili vsi prepadeni in slavili Boga. Te mika srečati Božjo moč?”

Pričevanje o Božji moči

V imenu svoje hčere Eli nam je posredovala pričevanje o Božji moči, ki je je bila deklica deležna po seminarju J. Manjackala. Pravi takole:

“Naša Eli je stara 12 let in je do seminarja J. Manjackala imela še vedno problem z lulanjem in kakanjem podnevi in ponoči v hlače. To je postalo za našo družino resnično pretežka gora za osvojit. Telesno in psihično je stres nas vseh postal res ogromen. V zadnjih desetih letih smo bili na zelo veliko različnih preiskavah na Pediatrični kliniki; tudi na Rakitni, na šoli lulanja. Raziskave so vedno negativne. Naredili smo res čisto vse možne in nemožne teste. Problem, kar se v njej dogaja je v tem, da je njen odgovor vedno bil, da ne čuti. Predvsem pa že od vedno zanika, da ji uide. Zato se tudi preoblačila ni in hodila mokra in blatna naokoli. Vse do 12 leta.

Seminar preko spleta, ki ga je imel J. Manjackal, je poslušala čez cel vikend skupaj z nama z možem na svojo lastno željo. In bilo ji je zelo všeč. Zadnji dan je povedal njeno ime in od ponedeljka naprej je bila suha. In ostaja suha.

Sploh vam ne morem povedati, kakšna sprememba je to za nas in zanjo. In kako velika zadeva je to zanjo, za nas. Tudi lažje je govoriti, pričevati npr. o raku kot o lulanju in kakanju, in to še vedno pri 12 letih, pa ni tako lahko. Zato je tudi pričevanje malo težje. Je pa sigurno bil Božji dotik. Kaj je ona doživela ob tem razen tega, da je suha sedaj, ne vem. Še ni ubesedila.”

Kot pri vseh čudežnih Božjih posegih so nekatera ozdravljenja hipna, druga pa trajajo nekaj časa. Bilo je kar nekaj pričevanj, vendar dokler zahtevnih stvari ne potrdi zdravnik, ne moremo govoriti o čudežu. Tako smo prejeli pisanje neke gospe, ki niti pet minut ni mogla zdržati brez očal, po molitvi p. Manjackala pa jih sploh ne potrebuje več niti pred računalnikom. Pravi, da moli, da bi Bog še popravil njen vid do popolnosti. Gospod, ki je imel hude posledice zaradi obolenja za korono, je po enomesečnem bolnišničnem zdravljenju odšel domov s kisikovo jeklenko. Po molitvi p. Manjackala je prenehal vdihavati kisik iz jeklenke, stanje se mu je izboljšalo, čaka pa še na dokončno ozdravljenje. Pa še in še. Bog je usmiljen!

Jaz bom njihov Bog in oni bodo moje ljudstvo! 

Tole pa je obljuba, ki je bila dana za ta seminar, ki se bo odvijal za ta binkoštni konec tedna. “Glej, pridejo dnevi, govori Gospod, ko bom z Izraelovo hišo in Judovo hišo sklenil novo zavezo. Ne zaveze, kakršno sem sklenil z njihovimi očeti tistega dne, ko sem jih prijel za roko, da bi jih izpeljal iz egiptovske dežele; to zavezo z menoj so prelomili, čeprav sem bil njihov gospodar, govori Gospod. To je namreč zaveza, ki jo bom sklenil z Izraelovo hišo po tistih dneh, govori Gospod: Svojo postavo bom dal v njihovo notranjost in v njih srce jo bom zapisal. Jaz bom njihov Bog in oni bodo moje ljudstvo. Ne bodo več učili vsak svojega rojaka, vsak svojega brata in rekli: »Spoznajte Gospoda!«, ker me bodo poznali vsi, od najmanjšega do največjega med njimi, govori Gospod. Kajti njihovo krivdo bom odpustil in njihovega greha se ne bom več spominjal.” (Jer 31,31-34)

Te zanima? Informacije in prijave na brezplačni videoseminar na https://www.jmanjackal.net/Pentecost2021.htm. Vem, da ima Gospod tudi zate pripravljeno prekrasno presenečenje! Pridi, zajemi z veliko žlico iz Gospodove roke!

Ostanimo povezani v molitvi!

M. G., C. R.