foto: Pixabay

»Vse delam novo« je naslov letošnjega Svetopisemskega maratona, ki se bo odvijal 22.–27. januarja 2022. V času negotovosti in brezupa si želimo, da bi kristjani trdno verovali v gotovo upanje, da bo Gospod nekega dne vse naredil na novo.

Prav vse negotovosti, skrbi in težave so za nas, Kristusove učence, priložnost, da se obrnemo k Njemu, se priklopimo na Vir in z vsemi pljuči zadihamo in zaživimo. Svetopisemski maraton je priložnost prav zato – da se znova z vsem srcem obrnemo k Njemu. Zaradi epidemije se bodo branje Svetega pisma in spremljevalni dogodki tudi letos odvijali na spletu. Veselimo se lanske izkušnje, ko se je zaradi spletne povezave lahko priključila res vsa Slovenija, od najmanjših in najbolj oddaljenih krajev pa do Ljubljane. Vabimo vas, da župljane povabite, da se prijavijo k enournemu branju (velja za najmanj tri osebe) ali pa da v okviru župnije organizirate mini maraton branja Svetega pisma. Po več kot desetletnih izkušnjah z gotovostjo trdimo, da se ob tem župnija zelo poveže, da nekateri začnejo redno branje Svetega pisma in da sadovi ostajajo še celo leto.

Obiščite našo spletno stran, kjer boste našli vse potrebne informacije. Lahko pa tudi pišete na e-naslov: [email protected] ali pokličete na GSM: 040/980 891. Več na: https://www.svetopisemskimaraton.si/.

Eva Strajnar,
koordinatorka projekta