foto: J. B.

Objavljamo seznam slovesnosti, na katerih bodo v prihajajočih dneh sodelovali slovenski škofje. 

Škofija Celje

Na praznik vseh svetih, 1. novembra 2023, bo celjski škof Maksimilijan Matjaž obhajal sveto mašo z župnijskim občestvom v Laškem ob 9. uri, po njej pa bo obiskal lokacijo Barbarinega rova v Hudi Jami in tam molil za žrtve.
V četrtek, 2. novembra, na dan spomina vseh vernih rajnih, bo škof Maksimilijan Matjaž na poti po tragičnih krajih v celjski škofiji, ki jih je zaznamovalo trpljenje žrtev povojnih pobojev: obiskal in molil bo ob grobišču v Dobovi (Mostec) ob 9.00, pri Starem Hrastniku ob 11.00, nato bo obiskal Marijo Reko pri Preboldu in ob 14.00 obhajal sveto mašo v spominskem parku Teharje – Bukovžlak. Ob 17. uri bo molil na grobišču na Zg. Hudinji v Celju.

Nadškofija Ljubljana

V sredo, 1. novembra, na praznik vseh svetih bodo sv. maše na ljubljanskih Žalah v cerkvi Vseh svetih ob vsaki polni uri od 8.00 do 15.00 ter ob 17.00 in 18.00.
Ob 15.00 bo sv. mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.
Ob 16.00 bo pred pokopališko cerkvijo Sv. Križa nadškof Zore imel molitev za vse pokojne, ki počivajo na pokopališču.
Ob 20.00 bo v cerkvi Vseh svetih tradicionalni molitveni večer za mlade, kjer bodo slavili Boga in se v molitvi spomnili naših rajnih.
Vse dni pred 1. novembrom in na sam praznik bo cerkev Sv. Križa odprta za vse mimoidoče, kjer se lahko ustavijo in prižgejo svečko za svoje pokojne.

Nadškofija Maribor

V sredo, 1. novembra 2023, bo ob 10.00 v župnijski cerkvi Marije, matere Cerkve Maribor – Pobrežje slovesna sveta maša ob prazniku vseh svetih, ki jo bo daroval mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

Škofija Novo mesto

Novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje bo daroval sveti maši:
– Sreda, 1. november 2023, ob 9.00: sveta maša na praznik vseh svetih v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu.
– Sreda, 1. novembra 2023, ob 14.00: sveta maša in po njej molitev za rajne ter blagoslov grobov na pokopališču v Srebrničah v Novem mestu.

Upokojeni škof msgr. Andrej Glavan bo daroval sveti maši:
– Sreda, 1. november 2023, ob 10.30: Sveta maša na praznik vseh svetih v župnijski cerkvi sv. Erazma v Soteski.
– Četrtek, 2. novembra 2023, ob 9.00: Sveta maša na praznik spomina vseh vernih rajnih v župnijski cerkvi sv. Erazma v Soteski.

SŠK