Ob 30-letnici samostojne slovenske države bomo Slovenci doma in po svetu, ponovno ustvarili verigo molitve in posta za domovino, letos pod geslom »K skupnemu Izviru«. 

V času devetdnevnice za domovino od 16.6.2021 do 24.6.2021 nas vsako jutro ob 5.00 povezuje molitev rožnega venca na Radiu Ognjišče.

24 ur molitve in posta bo potekalo od 21. junija od 18.00 do 22. junija do 18.00 in v tem času se bomo preko spleta povezali v molitvi, ki jo bodo oblikovale različne skupine doma in izven meja naše države, prav vsak pa se bo molitvi lahko pridružil preko YouTube kanala Družine na www.youtube.com/Druzinamedia

Lepo povabljeni, da v času devetdnevnice in zlasti na dan molitve in posta združimo naše molitve, žrtve in prošnje. Podpirajmo drug drugega v prizadevanju za skupno dobro in zaupajmo Bogu, da nas bo vodil in blagoslavljal. Vsak lahko doda svoj kamenček v pisanem mozaiku skupne molitve, ki jo bomo Sloveniji podarili ob njenem prazniku. Posamezniki, družine in skupnosti ste povabljeni, da se vsaj za 15 minut pridružite skupni prošnji in molitvi v 24 urni neprekinjeni molitveni verigi.

Naj nas poveže molitev za Slovenijo!

Molitev za domovino ob 30-letnici slovenske države

Gospod Bog, ob 30-letnici države Slovenije slavimo tvojo dobroto.
Zahvaljujemo se ti za vse Tvoje milosti in varstvo.
Naj bomo ponosni na svoje korenine, iz njih živimo in rastemo.
Sveti Duh, podeli nam zdravo pamet in ustvarjalni pogum!
Emanuel – Bog z nami, obvaruj nas vsega, kar ogroža naše telesno, duševno in duhovno zdravje.
Mati Marija in sv. Jožef, izprosita milost našim družinam, da bodo odprte za življenje in šole ljubezni za nove rodove.
Amen.

Vir: SŠK

C. R.