Je bil kolateralna žrtev streljanja? (foto: facebook / spletna stran radia Ognjišče)

V Združenih državah Amerike je bil v soboto umorjen pomožni škof Los Angelesa David O’Connell, ki se je dolga leta ukvarjal s priseljenci, ubogimi in žrtvami nasilja z orožjem, poroča Radio Ognjišče.

Do streljanja je prišlo v večstanovanjski hiši, vendar pa v primeru smrti škofa O’Connella naj ne bi šlo za naklepni umor. Pristojni menijo, da je bil pomožni škof najverjetneje po naključju vpleten v streljanje, ko je obiskoval ljudi z obrobja družbe. Policijska preiskava še traja.

Nadškof Gomez je v izjavi za javnost vidno ganjen 69-letnega O’Connella označil kot graditelja miru s srcem za uboge in priseljence, ki si je goreče prizadeval za gradnjo skupnosti, v kateri sta spoštovana in varovana svetost in dostojanstvo vsakega človeškega življenja. Po smrti pomožnega škofa so se na kraju dogodka užaloščeni verniki kmalu zbrali v molitvi za pokojnega.

Pokojni škof David O’Connell se je rodil 16. avgusta 1953 v Corku na Irskem. 10. junija 1979 je bil posvečen v duhovnika, papež Frančišek pa ga je 21. junija 2015 imenoval za pomožnega škofa v Los Angelesu, še poroča spletna stran Radia Ognjišče.

C. R.