Prelat Opus Dei Fernando Ocáriz (foto: Opus Dei)

Msgr. Fernardo Ocáriz, prelat Opus Dei, je ob prvem maju objavil poslanico, ki jo objavljamo v celoti.

Predragi, naj Jezus varuje moje hčere in sinove!

Začenja se mesec maj in marsikje po svetu je razširjena navada, da v tem trenutku okrepimo svoj sinovski odnos do Device Marije. Poskusimo to storiti na oseben način, zlasti z majskim romanjem k Marijinim svetiščem ali v kraje, kjer častijo kakšno njeno podobo, v duhu preprostosti in prijateljstva, kot nam je svetoval in nas učil sv. Jožefmarija.

Na teh romanjih ne pozabímo moliti za ljudi, ki so umrli v tem obdobju pandemije, in za tiste, ki trpijo zaradi njenih posledic.

Z domiselnostjo ljubezni lahko dosežemo, da bodo ta romanja s pomočjo različnih tehnologij na neki način dosegljiva tudi bolnim in ostarelim, ranljivim osebam. Tako bomo z Marijino pomočjo okrog sebe sejali tolažbo in veselje ter od blizu spremljali svoje domače, prijatelje in znance.

Položaj negotovosti, ki se v številnih državah podaljšuje, lahko povzroči utrujenost in malodušje. Skupaj se zatecimo k naši Materi, ona nas bo napolnila z upanjem.

Prosim vas tudi, da še naprej molite za načrt, o katerem sem vam pisal januarja letos; v tem trenutku še posebej za novo območje Prelature, ki je bilo vzpostavljeno pred kratkim in obsega nekdanji regiji Južno in Vzhodno Afriko.

Z vso ljubeznijo vas blagoslavljam,

vaš oče

Rim, 1. maj 2021

Vir: Opus Dei Slovenija

C. R.