Doma Cerkev po svetu Papež mladim v pripravi na SDM 2023: Bodite ustvarjalni, bodite originali!

Papež mladim v pripravi na SDM 2023: Bodite ustvarjalni, bodite originali!

64
foto: arhiv Blagovest.si

Papež Frančišek je udeležencem Svetovnega dneva mladih, ki bo potekal v Lizboni prihodnje leto, namenil posebno video sporočilo. V njem jih je spodbudil, naj pogumno izstopajo iz kriz, pri tem pa naj uporabljajo ustvarjalnost in poezijo. 

Dragi mladi, dober dan!

Moj pogled je usmerjen v avgust 2023! Manjka eno leto in kakšen mesec. Moj pogled je usmerjen v Portugalsko, v Lizbono, v Fatimo; v srečanje z vami vsemi …
In vi, na Portugalskem in v različnih državah, delate kot prostovoljci, s pogledom, usmerjenim v isto smer.
In ni lahko! Ni lahko, ker gremo iz krize v krizo.
Izšli smo iz krize pandemije, pristali smo v ekonomski krizi in sedaj smo v krizi vojne, ki je ena izmed najhujših stvari, ki se lahko zgodijo! Sredi vseh teh kriz morate pripraviti in sodelovati, da bo dogodek avgusta 2023 mlad dogodek, svež dogodek, živ dogodek, močan dogodek, ustvarjalen dogodek. Ne živite v senci drugih srečanj. Vi morate ustvariti srečanje. Če ne boste ustvarjalni, če ne boste poeti, to srečanje ne bo dobro, ne bo originalno, bo fotokopija drugih srečanj. In kakor je rekel mladi italijanski blaženi [Carlo Acutis]: vsakdo mora biti original, ne fotokopija. In srečanje mora biti originalno, s prispevkom vseh. Vi ste tisti, ki ga morate ustvariti. Pogum in pojdite naprej!

Krize se premaga skupaj, ne sami. In krize nas postavijo na preizkus, da bi lahko iz njih izšli boljši. Iz kriz ne izidemo enaki: ali izidemo boljši ali slabši. In izziv, ki ga imamo pred seboj, je ta, da bi izšli boljši. In najboljše v vas je to, da ste ustvarjalni: vi ste ustvarjalni, poeti! Ustvarite to poezijo ustvarjalnosti s pogledom, uprtim v avgust 2023.

Spremljam vas od tukaj. Molim za vas in vi molite zame. In molim za vse mlade, ki se bodo udeležili srečanja, tako osebno kot tudi preko telematskih sredstev. Molim, da bi bilo to srečanje plodovito. Da bi vsakdo izmed nas z njega odšel boljši, kot je prišel.

Prosim vas, da molite zame, saj tudi jaz potrebujem molitveno podporo.
Naj vas Jezus blagoslovi in Devica varuje!
Se vidimo avgusta!

 

Vir: Vatican News – slovenska redakcija