Vladimirska Bogorodica, osrednja marijanska ikona pravoslavnih kristjanov (foto: Wikipedia)

Veriga molitve in žrtve “Za Slovenijo gre” – 30 let mednarodnega priznanja – 80 let prve posvetitve sveta Marijinemu Brezmadežnemu Srcu –  vojna v Ukrajini – vabilo pet prvih sobot na fatimski način za mir v Evropi in svetu…

uvodna misel:

Kar smo upali, da se ne bo zgodilo se je to noč: Ukrajina je napadena. Med tednom sem odprl katoliški mesečnik in v njem prebral spodbudno novico: tržaška škofija se je odločila, da bo opravila pet prvih sobot na fatimski način.

Sveta Trojica nam v teh izredno težkih časih sredi Evrope nudi mogočno sredstvo za dosego in ohranjanja miru: pet prvih sobot na fatimski način in odpoved splavu. Bog kliče Evropo k spreobrnjenju, drugače je vse drugo mogoče.

Res, veliko vabilo, da se odločimo za obhajanje petih prvih sobot na fatimski način, za mir v Evropi  in svetu. Sveta Mati Terezija je dejala, da je ni večje grožnje miru na svetu kot je splav nedolžnega in nerojenega otroka.

Dostojevski pravi: «Vsi smo odgovorni za vse!« Širjenja in kopičenje neizmernega zla po svetu je našlo svojo nišo – odprt prostor izbruha –v novi in začeti vojni.  … Usmili se nas o Gospod!

Več si lahko preberete TUKAJ.

Litanije svetnikov za mir v Ukrajini so na voljo TUKAJ.

T. S.