foto: posnetek zaslona

V Zagrebu že mesece vsako prvo soboto v mesecu potekajo javna molitvena srečanja Vitezov Brezmadežnega srca Marijinega, katerih namen je poudariti pomembnost duhovnih in tradicionalnih vrednot. Vse to pa je v nasprotju z LGBTQ in feministično skupnostjo, ki so proti njim organizirali protestna srečanja, poročajo hrvaški mediji.

“Smo proti vsemu, kar zagovarjajo ljudje, ki so se ogradili s temi verskimi sporočili in križarskimi zastavami, saj menimo, da so ideali in vrednote, za katere se zavzemajo, v polnem pomenu srednjeveški,” so bile besede Marka Miloševića iz Delavske fronte. Njegove besede ne presenečajo, saj smo vsakodnevno priča novim nemoralnim standardom LGBTQ skupnosti, tako pri nas kot v tujini.

Kot odgovor na molitvena srečanja Vitezov Brezmadežnega srca Marijinega, ki v Zagrebu že mesece potekajo vsako prvo soboto v mesecu, so začeli organizirati proteste civilnih združenj, ki se zavzemajo za LGBTQ+ in naj bi se zavzemali za pravice žensk, kar je povsem v nasprotju z ideologijo, ki pravi, da ženska lahko postane vsak, ki obleče krilo. Molitvena srečanja so uzurpirali s transparenti, hupami in zvočniki.

Vrednote kristjanov so v nasprotju z njihovimi vrednotami
Tako imenovana “civilna združenja” in Delavska fronta so po poročanju Večernjega lista organizirala proteste, ki bi srečanje molitvenikov razgnala, češ da je to, kar predstavljajo (moralne in duhovne vrednote) popolnoma v nasprotju z njihovimi. “Skratka, smo proti vsemu, kar zagovarjajo ljudje, ki so se ogradili s temi verskimi sporočili in križarskimi zastavami, saj menimo, da so ideali in vrednote, za katere se zavzemajo, v polnem pomenu srednjeveški,”  je za Večernji list dejal Marko Milošević in dodal, da “ljudje, ki organizirajo in se udeležujejo takšnih shodov, predstavljajo vse tisto, proti čemur smo in od česar želimo to družbo odmakniti.” Ja, od fundamentov civilizacije.

Foto: epa

Podobna sporočila je poslala tudi organizatorka protesta Vstani za svobodo, ki je dejala, da so tam, da “pokažejo, da imajo moč, da jih je veliko in ne bodo dovolili, da bi kriminalizirali splav in ustvarili območja brez LGBT”. Protestnike je na Trg prišla podpret tudi Ljiljana Đurica, predsednica Foruma žena mesta Zagreb.

Vse skupaj je precej ironično, glede na to da ideologija LGBTQ temelji na zatiranju žensk dobesedno, saj pravi, da lahko ženska postane vsak, ki se naliči in obleče krilo. O kakšnih ženskih pravicah torej govori Đurica, ko pa že sama beseda “ženska” v LGBTQ ne pomeni nič.

Ana Horvat / Nova24tv.si