Marinko Ivanković (foto: posnetek zaslona)

Danes so v stolnici nadškofije Varšava-Praga pokopali upokojenega nadškofa Henryka Hoserja, ki je zadnja tri leta deloval kot papežev odposlanec za Medžugorje. Mašo zadušnico je vodil varšavski nadškof kardinal Kazimierz Nycz, pridigal pa je nadškof Gdanska msgr. Tadeusz Wojda, ki je nedavno maševal tudi na festivalu mladih v Medžugorju. Spregovoril je tudi sedanji varšavsko-praški nadškof Romuald Kaminski, s posebnim pismom pa se je oglasil papež Frančišek, ki se pokojnega nadškofa spominja s hvaležnostjo. 

Maše zadušnice so se udeležili tudi nadškof koadjutor vrhbosenske nadškofije msgr. Tomo Vukšić, provincial hercegovskih frančiškanov pater Miljenko Šteko, župnijski vikar v Medžugorju in Hoserjev osebni tajnik p. Perica Ostojić, pa člana pastoralnega osebja v Medžugorju p. Renato Galić in p. Zvonimir Pavičić.

Manj kot teden dni po slovesu nadškofa Hoserja pa je umrl tudi medžugorski faran Marinko Ivanković, 81-letni upokojeni poklicni voznik, ki je leta 1981 ob začetku Marijinih prikazovanj pomagal vidcem. Bil je neposredna priča vseh dogajanj v zvezi z začetkom prikazovanj, tako glede vidcev, patrov v župniji, miličnikov, vojske… Ves čas je kljuboval preganjanjem in do konca ostal stanoviten v veri in zvestobi Kristusu in Njegovi Materi.