foto: MPI / posnetek zaslona

»To je vojna proti Bogu in proti človeku. Vojna, v kateri hoče neka subverzivna skupina znova zagnati svet – to je velika ponastavitev, o kateri govorijo – tako, da ponastavi Stvarstvo in izbriše vse, kar spominja na modro Stvarnikovo roko in predvsem na popolno predanost in brezplačnost njegovega dela,« je nadškof Carlo Maria Viganò dejal na posnetku za YouTube, ki je bil takoj po objavi tudi umaknjen.

Tudi druga družbena omrežja so zapis umaknila ali blokirala, medijski mainstream je mnenje nadškofa (kot običajno) »prezrl«, zato njegov zapis objavljamo v celoti.

»Dragi prijatelji, dovolite mi, da se zahvalim organizatorjem te konference in pozdravim vse udeležence.

Vaša prisotnost in delitev alarma zaradi globalnega državnega udara – skupaj s številnimi drugimi skupinami in gibanji po vsem svetu – mora biti vir velike tolažbe za vse nas, saj to pomeni, da napad, ki smo mu priča, naleti na trdno in odločno nasprotovanje, ki noče dovoliti vsiljevanja zločinskega načrta služabnikov Svetovnega gospodarskega foruma.

Imeli ste priložnost prisluhniti tudi drugim pojasnilom, v katerih vam je bilo izčrpno obrazloženo, kako je skozi čas nastajal ta državni udar, kdo so njegovi režiserji in kakšne cilje so si zastavljali.

Sam sem v preteklih treh letih večkrat obsodil orkestrirano uporabo pandemične farse in množičnega cepljenja kot eksperimenta družbenega inženiringa, s katerim se ni le patologizirala svetovna populacija, potem ko so jo delno iztrebili, ampak so se ustvarili pogoji za podroben nadzor vsake človeške dejavnosti.

Ta nadzor je namenjen omogočanju tako imenovanih socialnih kreditov, ki že veljajo v kitajski komunistični diktaturi: skozi ta sistem so državljani podvrženi oceni njihovega »krepostnega« vedenja, nagrajeni ali kaznovani glede na njihovo poslušnost. To pa se, kot vemo, lahko zgodi samo tam, kjer je vsakemu človeku mogoče slediti pri vseh njegovih početjih, vključno s plačili in finančnimi transakcijami.

Malo je pomembno, da se nagrade in kazni nanašajo na upoštevanje omejitev, prejeto tako imenovano »cepivo«, izražanje mnenj na družbenih omrežjih ali domnevni vpliv ogljikovega dioksida: upravljavec želi imeti možnost uporabe prisilnih sredstev, da ubogamo njegove ukaze, ne glede na to, ali je to, kar od nas zahteva, razumno in upravičeno.

Zelena prepustnica, ki smo jo nedavno doživeli, je bila splošni preizkus digitalne identitete, ki jo želi Evropska unija vsiliti vsem svojim državljanom; digitalno identiteto, ki bo povezana z našim tekočim računom, zdravstvenim kartonom, našo internetno aktivnostjo, nakupi, ki jih opravimo.

Priznati moramo, da so se snovalci tega državnega udara izkazali za vrhunsko organizirane, po drugi strani pa moramo tudi priznati, da je bil odziv na to progresivno kuhanje počasen in neorganiziran. Zato nas prav s tem, ko nas drži razklane, naš sovražnik – ker je takšen – uspe oslabiti in preprečiti nastanek večjega opozicijskega gibanja. Preprečiti mora koordinacijo protesta, vidnost drugačnih mnenj, širjenje argumentov, ki zanikajo mainstreamovsko pripoved.

Na vas se obračam kot katoliški škof in nekdanji apostolski nuncij v Združenih državah Amerike. Moja glavna naloga kot župnika je braniti Resnico, ki je Božja lastnost, pred lažjo tistega, ki je lažnivec in morilec od vsega začetka.

Toda v tem primeru, dragi prijatelji, napad elite ne vpliva le na temelje vere, temveč na samo bistvo našega bitja, našo svobodo, našo svobodno voljo in naravo samo. To je vojna proti Bogu in proti človeku. Vojna, v kateri hoče subverzivna skupina znova zagnati svet – to je velika ponastavitev, o kateri govorijo – tako, da ponastavi Stvarstvo in izbriše vse, kar spominja na modro Stvarnikovo roko in predvsem na popolno predanost in brezplačnost njegovega dela.

Vse, kar dosega globalistična elita, ima dva cilja – enega ideološkega (rekel bi skoraj teološkega) in enega materialnega.

Ideološki cilj je, da nas zasužnjijo, nam odvzamejo svobodo, da delamo dobro, in nas z izsiljevanjem ali grožnjami prisilijo, da delamo zlo ali da samo sprejemamo, da zlo počno drugi. Materialni cilj je koncentracija bogastva v rokah nekaj finančnih skupin, ki lahko zaradi teh dobičkov aktivno sodelujejo pri uresničevanju prvega cilja. V to se lahko prepričate, če opazujete, kako se zadnja leta vse spreminja v vir dobička: rojstvo z nadomestnim materinstvom in umetno oploditvijo; smrt s splavom in evtanazijo; življenje s cepljenjem; spol s spolno tranzicijo.

Vse, kar nam je Gospod dal zastonj in z božjo veličastnostjo, se je spremenilo v denar.

Zaradi njih drago plačujemo dobre stvari, slabe pa zato, ker za svoje grehe plačamo ceno tistim, ki nam jih ponujajo kot način življenja.
Zaradi njih plačujemo za tisto, za kar si je bilo do včeraj nepredstavljivo trgovati: zrak, vodo, sončno svetlobo, naravo, zdravje, celo prijateljstva in ljubezen. In kar je še huje. To je velika goljufija, saj temelji na laži, v katero mnogi hočejo verjeti: da imajo stvari nujno ceno, da ni ničesar, kar bi lahko dali zastonj.

Danes se obračam k vam, da razumete, da je edini nezmotljiv način za izhod iz tega peklenskega labirinta ta, da udarite v korenino globalističnega zla na prav tistih dveh frontah, ki sem ju omenil prej: ideološki in ekonomski.  Morda je prva na udaru ekonomija, saj ta perverznemu sistemu zagotavlja sredstva za preživetje. Toda za to se je treba združiti v protiglobalistično zavezništvo, pri čemer vsak s svojimi sredstvi prispeva k akciji odpora in obsodbi globalnega državnega udara.

Odzivi na moj poziv protiglobalističnemu zavezništvu prihajajo z mnogih koncev sveta in so dobri.  Kajti če se znamo združiti in organizirati v protiglobalistično opozicijo, lahko resnično dosežemo konkretne rezultate. Na eni strani zavrnitev programskih točk Agende 2030, oblikovanje verodostojnih alternativnih predlogov, ki spoštujejo naravno pravo in obsodba subverzinvih ravnanj. Na drugi pa bojkot multinacionalk, ki se ukvarjajo s promocijo globalizma in podpirajo vse tisto, čemur mi nasprotujemo. Če vsak od nas ne bi kupoval izdelkov od podjetij, povezanih s Svetovnim gospodarskim forumom, bi bil to močan signal, ki bi ga globalistične elite težko prezrle. In če bi ob tem z nakupi pomagali lokalni trgovini, obrtniku iz naše soseske, kmetu in rejcu v našem kraju, bi ustvarili mrežo odpora, ki bi lahko stopila skupaj in se zoperstavila izvajanju globalistične agende.

Zares smo milijoni, milijarde ljudi. In čeprav smo bili do sedaj zaradi medijskega namernega potvarjanja neorganizirani, imamo še vedno možnost, da se borimo – skupaj.  Ponovno moramo odkriti tiste pristne človeške odnose, ki jih hoče distopija novega svetovnega reda odpraviti, ker jih ima za nevarne.

Zato vas pozivam, da nadaljujete po začrtani poti in združite moči z jasnimi in konkretnimi cilji.

Če boste temu dejanju dali krščansko dušo in jo postavili pod božje varstvo, se bodo možnosti za uspeh eksponentno povečale, saj bo naši ubogi človeški moči dodana vsemogočnost Gospoda, ki nas ljubi in nas nikoli ne zapusti v težavah. .

Toda za to, dragi prijatelji, se je treba odločiti, na katero stran se postavimo: ali stran otrokov luči ali na stran otrok teme. In biti otroci luči pomeni biti dobri kristjani, ubogati Božje zapovedi, spoštovati svetost življenja, braniti naravno družino in vzgojo naših otrok, dati prednost Dobremu. Ne moremo upati, da nam bo naš Gospod pomagal, če smo prvi, ki ga žalimo s svojim načinom življenja. V molitvi Oče naš nam je Jezus pokazal prednostni vrstni red: posvečeno bodi tvoje ime, pridi tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja. To so glavne stvari. Sledijo materialne: daj nam danes naš vsakdanji kruh, odpusti nam naše dolgove, ne vpelji nas v skušnjavo, reši nas hudega. Molitev posvečujte Božje ime, naj kraljuje v vaših srcih in v družbi, zato spoštujte njegovo sveto postavo: ostalo – brezplačno, kot vse božje stvari – nam bo dano daleč nad našimi pričakovanji.

Dragi prijatelji, Gospod naj vas blagoslovi.«

Peter Truden