Doma Cerkev po svetu Argentinski Slovenci svoji domovini obljubljajo pomoč

Argentinski Slovenci svoji domovini obljubljajo pomoč

43

Društvo Zedinjena Slovenija, krovna organizacija, ki povezuje domove in društva slovenske skupnosti v Argentini, je preko Slovenske škofovske konference Slovencem namenila sledeče sporočilo:

Društvo Zedinjena Slovenija Vam izreka vso solidarnost ob veliki vremenski katastrofi ki je doletelo našo domovino Slovenijo. Pridružujemo se želji vseh Slovencev dobre volje, ki hočejo strniti moči in na katerikoli način pomagati vsem prizadetim rojakom, da bo Slovenija zopet pokonci.

Pomoč bomo kanalizirali preko slovenskih človekoljubnim organizacijam da čim prej pride do najbolj potrebnih.

Naj Marija Pomagaj varuje našo Slovenijo. Pogumno Slovenija!

Naš dom San Justo

Slomškov Dom

Slovenska Pristava

Slovenski dom San Martin

Hladnikov dom

Slovenski dom Carapachay

Škof Anton Jamnik pa v Argentino pošilja sledečo zahvalo:

Hvaležen sem Slovencem v zamejstvu in po svetu, da so v zahtevnih časih preizkušenj na različne načine povezani z vsemi, ki so jih prizadela neurja. Čas stisk in preizkušenj nas na poseben način povezuje v eno domovino, ne glede na to, na katerem koncu živite dragi rojaki. Slovenci v Argentini ste tudi sami zaradi zahtevnih družbenih razmer in mnogi socialnih stisk sami včasih v težkem položaju, prav zato nam vaša bližina, duhovna povezanost in druge oblike pomoči, še toliko več pomenijo.

Iskrena hvala vam, da skupaj hodimo kot občestvo, v lepih trenutkih, pa tudi tistih, ki so nam težje razumljivi. Sv. Janez Pavel II. je zapisal, da, če bolečino nosimo skupaj s Kristusom, potem to postane »odrešujoča bolečina«. Bog dan, da bi imeli to vero in močno upanje.

Prisrčen pozdrav v drago Argentino,

Anton Jamnik,
ljubljanski pomožni škof