John Lennon je bil umorjen v precej skrivnostnih okoliščinah. (foto: Pixabay)

“Na žalost je večina popularnih pevcev in skupin padlo v hudičevo past. Posledice pa se prenesejo tudi na tiste, ki jih poslušajo! Zelo je potrebno paziti in biti seznanjen o tem,” opozarja naša bralka, ki je delila članek o tem, kako je med drugim tudi legendarni John Lennon sklepal pakt s hudičem.

Kot je znano, je Lennon umrl kot žrtev atentata, njegova skladba “Imagine” pa je dandanes tako rekoč neuradna himna novodobnega prostozidarstva, ki se skriva pod blagovno znamko Zeitgeist (Duh časa). Toda skupina The Beatles zagotovo velja za kultne predstavnike začetkov sodobne pop rock glasbe, njihova popularnost je bila neverjetna. Uspeh, denar, slava – zdi se, da četverici iz Liverpoola ni manjkalo ničesar. Vsaj nekaj let ne. Čemu lahko to pripišemo?

Vendar pa hrvaški duhovnik Josip Radić, župnik v Polači blizu Zadra, v članku na spletnem portalu medjugorje-news.com opozarja, da so tovrstni uspehi velikokrat povezani s tem, da so mnogi pop zvezdniki prodali dušo hudiču, slednji pa jim v zameno da nek zemeljski uspeh. Tako kot je to izpričano v odlomku iz Svetega pisma, ko hudič skuša Jezusa: Pokazal mu je vsa kraljestva sveta in njihovo slavo ter mu rekel: »Vse to ti bom dal, če padeš predme in me moliš.Jezus mu je tedaj dejal: »Poberi se, satan, kajti pisano je: Gospoda, svojega Boga, môli in njemu samemu služi!« (Mt 4, 8-10)

Posebej je tu potrebno izpostaviti primer Johna Lennona. Odraščal je v razbiti družini, saj ga je oče zgodaj zapustil, odraščal je pri teti. Pri njegovih sedemnajstih letih se mu je smrtno ponesrečila mati in to tako rekoč pred njegovim domom. Lennon se je nato podal na glasbeno pot in ustanovitelj legedarnih “Bitlov”. Bil pa je tudi zelo zainteresiran za okultizem in se udeleževal tudi spiritističnih seans, ki pomenijo neposreden stik človeka s satanom in njegovimi angeli. Lennon je celo sam priznal, da je že v začetku vedel, da bo skupina Beatles zelo popularna in uspešna. “Točno vem to, ker sem za ta uspeh prodal dušo hudiču,” je dejal. Prodanih 125 milijonov t. i. single plošč do leta 1973 ter oddaje, v katerih ga je naenkrat poslušalo tudi 70 milijonov poslušalcev, to dokazujejo. V eni skladbi je Lennon celo izrazil zahvalo hudiču za ta uspeh.

Lennon je bil umorjen 8. decembra 1980 (na praznik Marije Brezmadežne!) v skrivnostnih okoliščinah. Ubil naj bi ga njegov oboževalec, ki je nato trdil, da so mu glasovi prišepetovali, naj ubije svojega idola. Čeprav bi v nekih normalnih okoliščinah to lahko razglasili za primer za psihiatrijo, pa ni dvoma, da je šlo za posledico Lennonove predanosti satanu.

Da je bila slava Beatlesov povezana z okultizmom, je izpričal tudi Francesco Vaiasuso, ki je pričeval o svoji obsedenosti s hudimi duhovi. Nad njim so molili tudi zelo znani eksorcisti, kot denimo pater Gabrielle Amorth in pater Rufus Pereira. Prav na obredu osvobajanja, ko je molil pater Rufus, se je iz Francesca oglasil demon: “Jaz sem zaslužen za veliko slavo Beatlesov!”

Skratka, obstaja prava in lažna slava. Prava je tista, ki jo daje Bog, lažna pa tista, ki jo dajeta svet in hudič, opozarja Radić.

G. B.