foto: Pixabay

Okultizem je Satanova religija. Ukvarjanje z okultnim je eden najtežjih grehov, ker prelomimo zvestobo Bogu in s tem Njegovi prvi zapovedi.

Med okultne prakse štejemo: bioenergoterapevtsko zdravljenje, radiestezijo (uporaba nihala) magijske zakletve, spiritizem, uporabljanje hipnotičnega stanja za določanje diagnoze in za zdravljenje, kot tudi alternativne metode zdravljenja, napovedovanje prihodnosti, astrologijo (napovedovanje usode iz nebesnih znamenj), vedeževanje, napovedovanje usode iz kave, kart (še posebej tarot kart), črt na roki, praznoverje, razne druge metode »odkrivanja« prihodnosti, vzhodnjaške meditacije, vzhodnjaške borilne veščine, jogo, vero v horoskope, uporabo amuletov, nošenje Atlantidskega prstana in temu podobno.

Bolj kot zanikamo pravo vero, ali da slabi, ker izginja molitev, vera v Božjo besedo in prejemanje zakramentov, tem bolj ljudje postajajo naklonjeni praznoverju in okultizmu. Vsak, ki noče poglabljati povezanosti z Bogom, ali jo celo prekinja, si torej ne prizadeva, da bi rastel v veri in zaupanju v Boga, misli da bo našel več sreče v bogastvu, zadovoljstvu, gospodovanju (oblasti nad drugimi) in zdravju. In da bi mogli uresničiti te zamisli, se oklenejo okultnega, da bi jim pri tem pomagale skrivnostne, duhovne sile. Zato gredo po pomoč k napovedovalcem prihodnosti, vedeževalcem, astrologom, bioenergoterapevtom, čarovnikom, uporabljajo različne tehnike meditacij, asana jogo ipd. Prepričani so, da bodo tako lahko uresničili svoje želje in načrte. V precejšnjo pomoč so jim amuleti, talismani, pa razne kretnje, formule, rituali,… Vse to jim daje nadnaravno moč v obrambi pred boleznimi, prav tako pa tudi pred vsakršnim neuspehom. Tako mislijo, da bodo premagali kruto resničnost in prišli do izpolnitve svojih sebičnih želja.

S tem ko človek prakticira različne vrste okultizma, se oddaljuje od resničnega in pravega Boga, ki je absolutna sreča in se odpira skrivnostnim, demonskim silam. Te ga prevarajo z obljubami sreče, ki pa je namišljena, da mu bodo prav te skrivnostne sile prinesle težko pričakovano srečo. Posledica takšnega odpiranja tem silam je, da človeka popolnoma prevzamejo ter vodijo celo v obsedenost.

Poznamo mnogo primerov, ko so se ljudje lahko samo enkrat zatekli po pomoč k nekemu bioenergoterapevtu, vedeževalcu, napovedovalcu prihodnosti, da so potem zboleli za težkimi glavoboli, začeli so jih napadati razni strahovi, depresije, nespečnost, kot tudi duhovna vznemirjenja. Samo Jezus Kristus nas lahko na edini učinkovit način osvobodi in ozdravi posledic takih uničujočih vplivov. Le On ima za to učinkovito terapijo, ki je brezplačna. Da bi lahko to dosegel, potrebuješ najprej iskreno in skesano spoved, potem intenzivno molitev za osvoboditev vseh vezi, ki te vežejo z duhovi zla, s katerimi si se zvezal v okultnih praksah. Če je le mogoče, se je potrebno vsak dan udeleževati svete maše, pri njej dejavno sodelovati, prejemati sveto obhajilo, izročati Jezusu vsa svoja duhovna in duševna trpljenja ter telesna trpljenja, izročiti se Brezmadežnemu Srcu Device Marije, moliti sveti rožni venec, pa rožni venec Božjega Usmiljenja, ter brati in premišljevati Sveto Pismo.

Rad bi osvoboditev iz suženjstva duhovnim silam zla, rad bi ozdravitev duhovnih in duševnih ran? Za to je potreben čas in potrpljenje v prenašanju trpljenja. Šele tedaj postane težak položaj, v katerem se nahajaš, zate blagoslov in učinkovita ter intenzivna pot dozorevanja k svetosti. Če boš popolnoma zaupal v Jezusa, boš gotovo zmagal.

duhovnik M. Piotrowski, v: Ljubite drug drugega, št. 4, 2008.

Ljudem, ki se želijo popolnoma osvoboditi vpliva demonskih sil in biti popolnoma osvobojeni vplivov delovanja okultnih praks, priporočamo, naj izmolijo naslednjo molitev:

»Gospod Jezus, prosim Te, odpusti vse moje grehe, ko sem se zatekal po pomoč k okultnemu (tukaj natančno navedi, kot npr.: uporabljal sem plošče za spiritistične seanse, nihalo, tarot karte, horoskop, napovedovanje prihodnosti, vedeževanje, prerokovanje iz dlani (hiromantija), kave, prakticiral jogo, uporabljal usluge bioenergoterapevta, vedeževalca, napovedovalca prihodnosti, itd.) Odpovedujem se vsem okultnim praksam in z vso vero in zaupanjem razglašam, da si Ti edini Gospodar mojega življenja!«

Kasneje pa še izrecno poudari:

»Satan, odpovedujem se tebi in vsakršnemu tvojemu vpliv na moje življenje. V Imenu Jezusa Kristusa ti zapovedujem, da bi kakorkoli deloval v mojem življenju! Amen!«

Prevod: Niko Rupnik