Fotografija je simbolična. (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Marjeta Bec, publicistka, animatorka društva Družina in življenje:

“Ko razmišljamo o tem, kako temeljito so včasih potekale priprave na zakramente, koliko mladih se je zvrstilo na duhovnih tednih v Stržišču, kako polna je bila cerkev med šmarnicami … nas lahko hitro potegne v jamranje in pritoževanje, češ, včasih je bilo vse drugače, lepše, boljše…

Pa je bilo res? Z možem se velikokrat pogovarjava o tem, koliko teh mladih, ki so polnili cerkve ob šmarnicah, redno hodili na duhovne vaje, bili aktivni mladinci, ministranti, pevci …. je danes še del Cerkve. Veliko se jih je oddaljilo. Iz takšnih in drugačnih razlogov.

Kajti množičnost in dobro obiskani programi niso zagotovilo, da človek pride do osebne vere in jo ohrani tudi potem, ko mora začeti svojo duhovno “kondicijo” vzdrževati sam.

Časi množičnosti so minili. In s tem ni nič narobe. Čas, v katerem smo, zahteva od nas, ki se imamo za kristjane in čutimo klic, da to, kar smo prejeli, dajemo tudi naprej, da nagovarjamo vsakega človeka posebej. Vsak par posebej. Vsako družino posebej. Tukaj ni marketinških prijemov, ki bi se jih lahko poslužili, vložili nekaj denarja in dobili “dobre rezultate”.”

Vir: Facebook