Zavod Kerigma vabi na brezplačno predstavitev tečaja:

SPOZNAVANJE BOGA (figulus)

Sreda: 24. november

Ura: 20.00 – 21.00 (zoom)

Prijava in več informacij: [email protected] ali 041 296 509

Predstavitev vodi: Boštjan Hari (mag. teol.)

Veseli in hvaležni vam bomo, če vabilo še komu posredujete. Gre za izjemno koristen in kakovosten tečaj. Hvala J.

Več o vsebini:

Si želiš spoznavati Boga? Se želiš srečevati z Njim? Si želiš poglobljati odnos z Bogom in se mu približati? Si želiš prihajati do odgovorov na svoja življenjska (in verska) vprašanja? Si želiš napredovati v molitvi in se učiti moliti? Se želiš (na)učiti notranje in premišljevalne molitve, ki prinašata največ sadov krščanskemu življenju? Si želiš bolje spoznati in razumeti Božje besede, zapisane v Svetem pismu? Se želiš učiti pri Jezusu Kristusu, Učitelju življenja, da bi hodil/-a po pravi poti, sprejemal/-a prave odločitve in bi tvoje življenje postajalo boljše, kakovostnejše? Si želiš spoznavati, kaj je Božja volja zate? …

Spoznavanje Boga je nujno in nenadomestljivo, če želim kot posameznik v življenju napredovati, rasti tako duhovno kot osebnostno. Bog sam je avtor življenja, začetnik življenja in stvarnik človeka. Zato on človeka najbolje pozna. Ko človek spoznava Boga, spoznava sebe, svojo naravo, dobiva odgovore na življenjska vprašanja in smisel svojega obstoja … Brez spoznavanja Boga ni in ne more biti napredka v življenju, kakor si ga želimo.

Tečaj SPOZNAVANJE BOGA (figulus) zagotovo spada med najboljše tečaje za duhovno in osebnostno rast.

Mnenja udeležencev tečaja:

»Tečaj figulus mi je všeč zato, ker se mi zdi metoda študija Svetega pisma drugačna in sveža. Velikokrat mi Božja beseda spregovori in odgovori na mojo trenutno življenjsko situacijo. Zelo me obogati razmišljanje mojih sošolk in sošolcev, velikokrat si zaupamo tudi zelo osebne izkušnje. Vsak teden komaj čakam na torek, ko imamo srečanje!« (V. R.)

»Tečaj figulus je, za mene, češnja na smetani, v smislu duhovnega napredovanja. Sveto Pismo postane, preko tega tečaja, resnično živa Božja Beseda… in skupina je čudovita, kjer je vsak ‘tečajnik’ brat, sestra v medsebojni duhovni povezanosti … Hvala Bogu, da me je pripeljal na tečaj figulus« (V. S.)

»Tečaj figulus ti postavi tvojo sliko o tem, kdo Jezus Kristus je, ‘na glavo’. Odkrivaš ga na novo, ko si dovoliš, da ignoriraš, kar ‘misliš, da veš’ – šele takrat ti sam svetopisemski tekst spregovori na novo in na polno. Figulus mi je najljubša in najboljša metoda za srečanje z Njim preko zapisane besede« (M. K.)

»Tečaj figulus mi je všeč, ker oblikuje moje srce, ne da bi jaz sploh to vedela oz. imela kakšno znanje Svetega pisma. Vse kar naredim je to, da v torek, ko je tečaj figulusa, pridem v prostore tečaja in pustim Svetemu Duhu, da deluje. Na tečaj velikokrat pridem žalostna, polna skrbi, zmedena, utrujena od obveznosti… odhajam polna notranjega spoznanja in veselja. Dobim krila. Kot bi popila red bull. Torej v torek nima nič prednosti pred tečajem in ni nobenih izgovorov. Komaj ČAKAM« (L. Š.)

Daljša predstavitev in PROSTI TERMINIhttps://www.kerigma.si/tecaji/tecaj-figulus

Če želiš duhovno in osebnostno rasti, je tečaj SPOZNAVANJE BOGA odlična ponudba zate.