foto: Pixabay

Konec tedna bo v Celju evharistično zaznamovan, saj bo na te dneve evharistično češčenje.

V petek, 3. decembra, in v soboto, 4. decembra, bo slovesno češčenje Najsvetejšega v stolni cerkvi sv. Danijela v središču mesta. V nedeljo, 5. decembra, bo celodnevno češčenje v župnijski cerkvi Sv. Duha na severu mesta (Ob Koprivnici 1), v ponedeljek, 6. decembra, na Miklavževo, pa v Marijini cerkvi v središču mesta (Prešernova c.).

Svete maše v stolnici bodo na petek in soboto ob 7., 10. in 18. uri. V petek ob 15h bo tudi križev pot. Petnajst minut pred vsako večerno mašo bodo tudi litanije in sklep češčenja z blagoslovom.

V cerkvi Sv. Duha (nedelja) in v Marijini cerkvi (ponedeljek) bodo maše ob 8h in 10h, nato pa zvečer ob 18h, malo pred tem je sklep češčenja z litanijami in blagoslovom. V Marijini cerkvi bo ob 15h križev pot. Sklepna sveta maša bo na oba dneva ob 18h.

Na nedeljskem češčenju bo čas od 12h do 15h namenjen češčenju v tišini. Sicer pa se češčenje začne ob 7h. Čas za češčenje bo tako glede na urnik maš od 7h do 8h, 9-10h, nato od 11h naprej do 18h. Med 16h-17.30 bo na voljo duhovnik za spoved.

In kaj počnemo pred navzočim Jezusom? Molimo, častimo, premišljujemo Sveto pismo, se predajamo Jezusu, mu predajamo svoje življenje in ga prosimo, naj nas oblikuje, ozdravlja, osvobaja, da nas napolni s svojo navzočnostjo, da bi ga mogli izžarevati tudi drugim.

Ker je ta petek tudi prvi petek v mesecu, dan kasneje pa tudi prva sobota, izkoristimo to priložnost tudi za spoved, za češčenje Jezusovega in Marijinega Srca in za posvetitev. Vabljeni smo, da molimo za spreobrnjenje, za Cerkev na Slovenskem, za novo evangelizacijo, za sinodo, za osebne potrebe…

C. R.