foto: Pixabay

Kdor je kdaj prebiral pripravo na posvetitev Jezusu po Mariji, kot jo je zapisal sv. Ludvik M. Grignion Montfortski, je lahko med priporočenimi molitvami zasledil tudi takšno, ki jo danes skoraj nihče ne pozna. Gre za mali Marijin rožni venec, ki ga je omenjeni svetnik molil vsak dan. 

To molitev je priporočal predvsem za čas priprave na posvetitev Jezusu po Mariji. Omenjeni mali rožni venček je sestavljen iz treh očenašev in dvanajstih zdravamarij na čast dvanajstih Marijinih kreposti. Temelj te molitve je v Svetem pismu. V knjigi Razodetja je apostol Janez videl ženo s krono iz dvanajstih zvezd, oblečena je bila v sonce in je imela pod seboj mesec. Ta odlomek nakazuje na Devico Marijo in ga beremo na praznik Marijinega vnebovzetja. To molitev lahko še posebej molimo v času devetdnevnice pred praznikom Marijinega rojstva, od 30. avgusta do 7. septembra.

Kako jo molimo:

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Hvalimo te, Devica Marija, in se spominjamo čudežnih del, ki jih je Gospod naredil v Tebi. Sprejmi te moje prošnje, presveta Devica in daj mi moči v boju proti tvojim sovražnikom.

(sledi molitev apostolske vere: Verujem v Boga Očeta…)

Več si lahko preberete TUKAJ.