foto: posnetek zaslona

Ravnatelj Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška dr. Samo Repolusk je včeraj dijakinjam in dijakom poslal naslednjo okrožnico:

Spoštovani dijakinje, dijaki, sodelavke in sodelavci,

kot ravnatelj katoliške gimnazije dajem uradno pojasnilo, da izjave zaposlenih v našem zavodu v medijih ne predstavljajo nujno tudi uradnih stališč Škofijske gimnazije A. M. Slomška, niti Katoliške cerkve v Sloveniji.

Vsak človek ima pravico do izražanja lastnih mnenj, a vedno v svojem imenu, ne pa v imenu institucije, ki ji pripada.

Na Škofijski gimnaziji A. M. Slomška uradno ne delimo stališč skupnosti Scutum Fidei ne o primernosti oblike svete maše, ne o načinu prejemanja svetega obhajila, ne o vlogi žensk v Cerkvi in družbi, ne o pomenu oratorijev, skavtov in drugih skupin znotraj Cerkve, ne o delu duhovnikov, ne o papeževem delu, ne o načinu komunikacije, ki bi naj potekala med ljudmi v Cerkvi in širše. Spoštujemo pa dobronamerne kritike za bolj pristno in pričevalsko življenje kristjanov v Cerkvi in družbi.

Lep pozdrav,
Dr. Samo Repolusk, ravnatelj

Kot kaže, se je okrožnica nanašala na dejstvo, da je eden od učiteljev na gimnaziji očitno tudi član in sodelavec omenjene skupine Scutum Fidei, ki je v zadnjem času poskrbela za prepoznavnost z izjavami o vlogi krščanske žene in matere, saj so o tem poročali tudi mnogi mainstream mediji. Ob tem velja spomniti, da je omenjena skupina znana tudi po zelo hudih kritikah na račun sedanje vlade.

C. R.