vir: Alfa FB profil

Morda ste že kje slišali za tečaj Alfa, morda ne. Morda si približno prestavljate kaj bi to bilo, ali pa tudi ne.

Veste, ni pomembno, v katero skupino bi se uvrstili. Alfa prihaja zaradi posameznikove potrebe po več. Vsak dan si zastavimo na tisoče vprašanj: kaj obleči, kateri jogurt pojesti, kakšno bo vreme, kateri meni izbrati pri malici, kaj je še treba kupiti, do kdaj je že treba vrniti knjige v knjižnico, kdaj je zadnji čas, da grem spat … V trenutku pomembna vprašanja, čez nekaj dni zagotovo že pozabljena. Obstajajo pa tudi vprašanja, ki nam vsake toliko malo rojijo po glavi, a jih preglasijo vsakdanje stvari. Pa vendar nam ta vprašanja, ki so tudi večja in pomembnejša, včasih ne pustijo spati. Zakaj sem tu? Kaj je smisel? Kam grem? Je življenje kaj več kot to? Toda redko si vzamemo čas za razmislek o vsem tem. Zato obstaja Alfa. Dobrodošli vsi, ki iščete odgovore na življenjska vprašanja, tisti, ki imate pomisleke glede Boga in krščanstva, želite odkriti občestvo Cerkve in morda postati njegov živi del, tisti, ki le občasno zahajate v cerkev in želite zaživeti na novo ter najti oseben stik z Bogom, tisti, ki želite poglobiti osnove krščanske vere.

Prisrčno dobrodošli! Če vas zanima, vas vabimo na srečanje Alfa Celje 2022, ki se bo pričela 6. oktobra ob 20. uri v župniji Celje – Sveti Duh. Veselimo se srečanja z vami!

Zaradi lažje organizacije dogodka ste vabljeni k vnaprejšnji prijavi na email [email protected]. Dogodek organizirata župniji Celje Sveti Duh in Celje sv. Danijel.

Splošne informacije o tečaju lahko dobite TUKAJ.

T. L., C. R., vir: spletna stran župnije Celje – sv. Danijel