foto: A. P.

Letošnje geslo Pohoda za življenje se glasi “Enakopravnost se začne pred rojstvom”. Začeli ga bomo v soboto, 1. oktobra, na praznik sv. Terezije Deteta Jezusa, od 9.30 dalje na Prešernovem trgu v Ljubljani. 

Več informacij TUKAJ.

Jutri, v soboto, 1.10. bo v Ljubljani praznik življenja. Pridite družine, mladi, stare mame in stari očetje, invalidi in osebe s posebnimi potrebami! To je praznik življenja, kjer je vsak dobrodošel! Lepo bo. Pridite vsaj pol ure pred začetkom, da se pogovorite z znanci in prijatelji ter ustavite na naših stojnicah (majice, baloni, brošure ipd.). Posebej vabljeni, da si z otroki ogledate in primete v roke modelčke nerojenih otrok po posameznih obdobjih, ki so na pogled, otip, in po teži povsem taki, kot nerojeni otroci v maminem trebuhu. Se vidimo jutri, v soboto, 1.10., če se le da že ob 9.00 na Pohodu za življenje na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Navodila za udeležbo na Pohodu za življenje 2022:

 

  1. PARKIRANJE: V neposredni bližini Prešernovega trga ni veliko parkirišč, jih boste pa našli v okolici v območju cca. 15 minut hoje. Ta čas, prosimo, vključite, da ne boste zamujali.
  2. OBLAČILA in dežniki: Pohod za življenje je vesel dogodek, zato naj se to kaže tudi, da bomo oblečeni v oblačila živopisanih barv, v primeru, da bo padla kakšna kaplja dežja, pa imejte s seboj če le imate, barvne dežnike. Tako bodo fotografije še lepše. 🙂
  3. NASMEH: Pohod za življenje je vesel dogodek, zato prinesimo veselje in nasmeh od doma in ga ta dan delimo.
  4. TRANSPARENTI in slovenske zastave: Vabljeni, da v družini naredite svoj transparent. Izkušnje iz družin, kjer so ga sami naredili, so čudovite, saj je izdelava transparenta odlična priložnost za pogovor z otroki in najstniki o pomenu zaščite nerojenih otrok in njihovih mater v stiski. Organizatorji jih bomo sicer pripravili nekaj, a je to lahko res super priložnost, da v krogu družine razmislite, kaj bi napisali, se o tem pogovarjate in nekaj preprostega izdelate. To je lahko mala šola »za življenje« v vaši družini, ki je otroci ne bodo pozabili in jim bo lahko morda v težkih preizkušnjah pomagalo, da se bodo odločali za življenje. Lepe slovenske zastave so vedno dobrodošle.
  5. SODELOVANJE: Vsi smo aktivni ustvarjalci Pohoda za življenje. Prijaznost, veselje, ploskanjein vsakovrstno aktivno sodelovanje so stalnica Pohodov za življenje. Podprite nastopajoče s toplimi aplavzi, preberite si vse transparente, fotografirajte in objavljate na družbenih omrežjih itd.
  6. POMOČ: Če vas organizatorji zaprosijo za pomoč (za nošenje transparenta, redarstvo ipd.) se prijazno odzovite, če le morete.
  7. MOLITEV: Za verujoče je molitev pomemben steber pohoda za življenje, vabljeni, da se Pohoda za življenje spomnite v molitvi.
  8. Na Pohod za življenje povabite svoje sorodnike in prijatelje. Naj se prijavijo, da bodo prejeli ta obvestila. Vsak naj povabi vsaj še eno družino. Brezplačne prijave na: Prijava na Pohod za življenje 2022 | Pohod za življenje 2022 (pohodzazivljenje.si)

Aleš Primc, C. R.