Vabljeni danes zvečer ob 20.00 uri k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV. Voditelj oddaje Metod Berlec bo s teologom, novinarjem, urednikom in publicistom Gašperjem Blažičem spregovoril o različnih knjigah, predvsem pa o njegovi najnovejši knjižici, ki nosi naslov Po Marijinih stopinjah. Spregovorila pa bosta tudi o različnih družbenih vprašanjih.

Gašper Blažič se je rodil leta 1979. Obiskoval je osnovno šolo v domačem Smledniku pri Medvodah. Maturiral je na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani, diplomiral pa na Teološki fakulteti v Ljubljani. Že v času študija pa se je angažiral kot novinar revije Demokracija in nato tudi njene spletne strani, članke pa je pisal tudi za nekatere druge publikacije, precej let je bil tudi redni komentator portala Časnik.si.

Je soavtor knjige “Stavka, ki je iztirila rdeči režim” in avtor knjige »Slovenija, vstan’!«. Sedaj je tudi urednik deska spletne strani demokracija.si ter urednik portalov blagovest.si in molitev.si.

V najnovejši knjižici “Po Marijinih stopinjah” je v obliki šmarničnega branja (31 kratkih poglavjih) orisal življenjsko pot Marije, Božje Matere, kot jo poznamo iz Svetega pisma, izročila, skrivnosti rožnega venca in postaj križevega pota. Ni ona tista, ki predstavlja cilj, pač pa nas ona vabi k Jezusu in še vedno tako kot na stavbi v Kani naroča: “Karkoli vam reče, storite!” Predgovor v knjižici je napisal urednik slovenske izdaje mednarodne teološke revije Communio in zaslužni profesor na Teološki fakulteti v Ljubljani dr. Anton Štrukelj.

Knjižica sama po sebi ni nek gol opis življenjske poti, pač pa bolj meditacija, ki bralca vključuje v dogajanje. Tako kot je Marija mnoge dogodke premišljevala v svojem srcu, je tudi bralec povabljen, da v osebnem odnosu z Bogom (p)ostane aktivno razmišljujoč in tudi vključen v odrešenjsko zgodovino. Knjižica je tako uporabna za vsak dan v letu, ne samo v času šmarnic, lahko jo berete kjerkoli, v njej je tudi prostor, da si tudi sami naredite kakšno zabeležko. Ob koncu vsakega poglavja je namreč tudi vprašanje za razmišljanje ter kratka molitev.

Skratka, vabljeni k ogledu oddaje “Beremo” na televiziji Nova24TV! Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

Knjige naše založbe Nova Obzorja lahko naročite na [email protected] ali na 01 24 47 200.

C. R.