Brezje (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki pripravlja v soboto, 23. julija 2022, na Brezjah tradicionalno srečanje ob godu zavetnice ustanove sv. Ane. Na srečanje so poleg družin povabljeni tudi dobrotniki ustanove. Tokratno srečanje bo sledilo pomladanskemu srečanju, ki je bilo lepo obiskano in je družine z besedami spodbude nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor.

26. julija godujeta starša Device Marije, sv. Joahim in Ana, in prav slednja je zavetnica ustanove Anin sklad. Vse od začetka delovanja se družine, ki so povezane v ustanovo, ob tem prazniku zberejo. Pred leti so bila to srečanja v Dolenjskih Toplicah, letos drugo leto zapored pa smo se odločili za romanje k Mariji Pomagaj na Brezje, kjer bomo izrekli zahvale in tudi prošnje.

Srečanje bomo začeli ob 10. uri s sveto mašo, ki jo bo na trgu pred baziliko daroval ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore. Po sveti maši bo sledilo srečanje družin s predsednikom ustanove Anin sklad p. Milanom Kosom. Temu bosta ob 12. uri sledila ločena programa za starše in otroke. Prvi bodo prisluhnili pričevanju zakoncema Siter, ki sta ustanovila društvo Družina in življenje, za otroke pa se bo odprl Mini bus veselja, kje bo kar nekaj priložnosti za animacijo.

Srečanje se bo ob 13. uri sklenilo s kosilom. Za dodatne informacije lahko pokličete 040 770 222 (s. Hermina Nemšak).