foto: Pixabay

Škofijska karitas Ljubljana v četrtek, 20. aprila 2023, vabi na tradicionalni izobraževalni večer, ki bo potekal v prostorih Salezijanskega mladinskega centra v Cerknici, Tabor 29, s pričetkom ob 19.30.

Gostja večera bo s. Emanuela Žerdin, medicinska sestra in teologinja, ki bo spregovorila na temo Minljivost me uči živeti – paliativna oskrba umirajočih.

Nekaj misli iz napovedanega predavanja:

  • Ko se znajdemo na začetku konca življenjske poti, pogosto mislimo, da se ne da ničesar več narediti. A prav takrat potrebujemo največ pomoči, bližine in sočutja!
  • Paliativna oskrba je res kot »plašč«, ki nam lajša težave – predvsem bolečino in vse ostale omejitve, ki jih prinaša bolezen, starost, odhajanje. Takrat se odpre veliko področje oskrbe, kjer tako bolnik kot njegovi spremljevalci lahko naredijo veliko dobrega – na telesnem in duhovnem področju, na medsebojnih odnosih in zorenju človeške osebe. Zato je paliativa področje, ki nas uči sprejemanja življenja takšnega, kot je – krhkega, minljivega, a neskončno dragocenega in lepega.