foto: Demokracija

Vabljeni na deveto molitveno bedenje v Kočevskem rogu, in sicer v petek, 2.  junija, ob 20. uri v Kapeli pri Breznu pod Krenom.

»Zelo mi je bil všeč mir tega večera in noči. In ptičje petje. In kako se je mir na neki način še poglobil, ko je bilo izpostavljeno Najsvetejše.«

Ali ste že kdaj doživeli smrtno tišino noči v pragozdu in med smrekovimi vrhovi občudovali milijone zvezd? Ali jutranjo alelujo peli skupaj s tisoči ubranih ptičjih grl?

A v smrtni tišini noči ne bi bilo prav veliko lepega, če je ne bi napolnjeval sij monštrance, ki nosi Najsvetejše. V temo naših vsakdanjih strahov, nemoči, srčnih ran in brezvoljnosti Jezus prinaša upanje in mir. Spokojnost kočevskih gozdov s svojo svetostjo napolnijo številni fantje in dekleta, ki so tam zaradi svoje vere umrli. Ti nam dajo pogum za življenje, vero, da se splača truditi za dobro.

Zato hodimo bedet v Rog. Da mi s tem, ko prinesemo Najsvetejše, posvetimo ta kraj grozot, in da ta kraj, prežet z vstajenjsko močjo mučencev, prevzame nas. Vsako leto sta to noč in jutro, ki ju je naredil Gospod. Bogu hvala!

Pridružite se nam v petek, 2. junija 2023, ob 20. uri in pripeljite svoje prijatelje!

Petek, 2. junija 2023

20.00 sveta maša

21.00 kratek uvod v molitev

22.00– 5.00 tiho čaščenje Najsvetejšega ob branju imen pobitih iz knjig Farne spominske plošče

Noč na prostem je lahko mrzla, zato s seboj prinesite potrebno opremo (topla oblačila, čaj, spalno vrečo, podloga za sedenje itn.). Za vse informacije smo vam na voljo na [email protected].

Kdor ne more v Rog, je vabljen k molitvi, kjerkoli je. K molitvi vabljene tudi župnije. Prilagamo kratko molitvico, ki jo lahko vključite v molitev za ta namen.

Najvišji vsemogočni in usmiljeni Bog,

spoštljivo se spominjamo velikega trpljenja in smrti slovenskih mučencev.

Verovali so vate in v svobodo vseh božjih otrok,

ljubili so svojo domovino in njena davna izročila.

Usmiljeno sprejmi, prosimo, njihovo žrtev in razlij svojo milost nad Slovenijo

in nad vsem slovenskim narodom, da bo tebi v čast stopal v varno prihodnost

ter napredoval v duhovni in vsakršni blaginji. Amen.

Vsi slovenski mučenci, prosite za nas!

Sobota, 3. junija 2023

11.00 tradicionalna sveta maša in slovesnost

Obletna sveta maša po v soboto, 3. junija 2023, ob 11. uri, tokrat spet pri breznu Pod Krenom. Maševal bo novomeški škof Andrej Saje. V spominskem delu po maši nas bo nagovoril dr. Andrej Fink. Pel bo Cerkveni mešani pevski zbor sv. Pavla z Vrhnike, sodeloval bo baritonist Marko Fink.

Mogoč je prevoz z avtobusom, ki odpelje ob 8.30 s parkirišča Tivoli, prijave zbiramo na tel. 01-425-1537 ali po e-pošti [email protected]; število mest je omejeno.

Nova Slovenska zaveza